Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Monday, June 4, 2012

Mimpi2 Rasulullah..

                                                     





Mimpi-Mimpi Rasulullah S.A.W

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah r.a. berkata, Nabi Muhammad .a.w. bersabda;

“Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan……..”

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya,maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya,ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang-benderang.

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidak pun membalas bicaranya,maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya,lalu berbicara mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya, maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Thursday, May 31, 2012

emm.. :D

wah2, lamanya tak update! rasa mcm bru je update... (nmpk bebenor tipunye)

sekarang sedang cuti sem! yeay! *tgl 10 hr je ., cepatnya..

okay.,apa yg boleh sy katakan..ialah..
CEPAT SUNGGUH MASA BERJALAN ='(

sepanjang cuti nie., sy .. tak buat apa2 sangat...
sbb tu rasa masa cepat sangat berjalan..tup2 dah tgl bpe hr je nk msuk uia.. hmm..knp aku rasa mcm aku ulang2 je bnda yg aku taip..?

emm., tak pe la, saya rindu UIA PJ! saya suka UIA PJ! saya rindu mahallah khadijah..
tak sabar2 nak dapat bilik baru..sy tau., bilik baru nnt mesti lg best dari 543 ='(((
sbb ketentuan Allah selalu yg terbaik.,kn? =D
sy pasti akan rindu 543... ='(

saya tulis mcm budak kecik tulisla.. hmm..

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Sunday, March 18, 2012

Rumahku Syurgaku..,

Assalammualaikum :)

wah2., dah lama sangat2 sy tak update post..
betul2 tak da masa... **aiceceh, tak da masa ke ? haha.,
sbnarnya., nk tulis pun kena ikut mood jgak..,
sbnarnya skrg pun mood nak tulis biasa2 je., tapi mengenangkan blog tersayang yang da lama sangat tak update kan., jadi., tadaaaa~~!! ini la die! :P

hmm., hr ni saya nak .;....coretkan pasaaall.....
saya balik rumah!! kat ipoh!! ;P

emm., da lama rasanya tak balik..
 2 bulan kut ? **aiceceh2..buat cerita mmg pandai.. sebulan 2-3 minggu kut.,., (itu tak tipu..,:P )

last balik adalah pada hari Thaipusam, lepas tu., mmg tak da masa dan peluang yang sesuai..
tak dinafikan, mmg ada cuti mid sem..iaitu 5 hari..
tp., mmg tk boleh balik langsung laa... . because I know myself very well.., kalau sy balik..mesti confirm2la tak study., jangan kan selek2 bku, sentuh pun belum tentu., tengok2 kulit buku tu sepastinye.,
jadi. the best solution and answer is.., not to go back home yet until my mid sem exam is over ;)
n now, Alhamdulillah., walaupun tiga hari je dapat merasa balik rumah., tetap bersyukur.,

RINDU ?? Allah je yang tau..,
brape kali da touching dengan perasaan sendiri.. hmm.. sy mmg mcm nie.. kawan2 ckp sy ni feeling kuat sgt.. eh2., tapi tak da la sampai nangeh2 ,, stakat bergenang air mata bile terkenangkan family tu ade la., :P *lg2 ble call mama..
haha..bukan sy minta mcm tu., tapi..itu la hakikat diri saya., sikit2 je nak feeling.. haha =D

hmm..bile da lama2 bertarung dengan perasaan nak balik.. lama2 perasaan excited tu hilang... jadi., ble minggu yg nak balik tu., rasa mcm biasa2 je nak balik.. da immune da.. heheheh :P :P :P

waktu balik ipoh yg nie.,
saya suka sangat..sbb sy dpt beli barang2 yg saya sukaaaa~!! =D
yg saya tak expect!!
&..plg penting yg sy aim pun dapat./.
sy da beli hp murah untuk sim celcom..hihihi,...

Okay.,sekian.. terima kasih pada yg sudi membaca.. terima kasih sangat2!! alhamdulillah..
assalammualaikum ;)
Take care!!! semoga Allah melindungi & memberi taufik n hidayah untuk seluruh umat Islam..amiin..

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^