Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Friday, June 18, 2010

FOLIO SIVIK - KHIDMAT MASYARAKAT

Disebabkan folio sivik has to be passed up on this Mon , we decided to come to school to complete our project =)

We pretended tht we did the pertandingan poster, ptndingn esei, bg orang flyers n so on ! hahahh! lawak ! Blakon la sangat... orang sekeliling pun jadi mangsa.. Huhu..

Most of the pictures were captured by using shanu's camera...

B4 going back, izni, shanu, myself n hemala tangkap2 gamba.. kbnykannya gne camera izni yg CANTIK !! hehe., DSLR.. ( mcm tu ke ejaannya? )

I miss u IZNI !!!

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Keluar tnpa dirancang!



Pada pukul 12 lebih... tgh rehat2 jap balik dr tusyen.,

ANISAH :  Kakak ! Kak Fadilah col !
ME      :  Yea ke?? ( * eh, ble masa pulak fad nk kol rumah aku nie? msti ada hal penting.mcm gempak je? )


sesampai di ganggang tel,
ME      : Hello, Assalammualaikum ?? ( masih ragu2)
ADILAH : Wsslam.. Nurul ??
ME : Adilah?? Hahahh! Adilahhh !! kite rindu kamu !!
[ adilah kawan baik sngat2 ku yg pindah ke mrsm merbok )

ADILAH : Kmu tak nak keluar dgn kita ke?
ME : Kita tak tau la dila... ayah kite pun tak de... tak de transport.. Hmmh,,
( dipendekkn ceritanya,   )


ADILAH : So kmu tak mau pegi , sbb tak da transport la nie ? Kamu tak nk kluar dgn kita ?
[ Nada adilah mcm marah, risau sangat kalau kawan baik yg dsygi marah ]
ME : * NYANYI LAGU HPPY BDAY * !
Adilah mcm tak da mood je =( . * dalam ht, adila,.jgn la mcm nie!! kmu buat kte rasa bersalah! *
ADILAH : Kalau mcm tu, ayah kite dtg amik kmu nak ??
ME : Hahh???Dilahh??? tak pe ke??

* alamakkk *
Adilah : Cpat siap tau.. kte da siap da...
Hee, las2nya... lps bncang2,, kitorang terus gembira balik.. hehe.. beberapa minit kmudian adila datang.. ktorang pun teruskan perjalanan kitorang pd hr tuh.. huhuhu..bawak la Azam skali.. sbb ada Ismail, kawan satu skola gerik.. huhu...

kat sana,.. ktorang g :
1. Tgk wayang : Toys Story 3..Dulu. bile crte uh bru kuar, ckp dlm ht, tak mau aku tgk cerita mcm ni. Bazir duit ja! Tgk2 , dalam keadaan terdesak mcm tu, tpaksa la., tpkan, crte tu bes ! sedih =( . Tak sngka. bole nangis pulak tgk cerita tu..huhu...
2. solat zuhur,asar, n hehe maghrib.. samapai 3 waktu skali msh ada disana
3. Novel hut.
4. Popular
5. G Makan
6. I Max kejap sbb dila nk online..huhu
Pastu dalam kul 8 lebih , ktorang balik...

Dalam hati : Tak sngka.. langsung tak sangka dan tak rancang nk kluar pd hari tuh..
dah la smlm bru tgk wayang.. Apa2 pun, ,.
best kluar dgn dila :) dia sngat sangat baik, dan funny.. I LOVE HER soooo Much!!! Fiqah pun !Dilah n Fiqah are the most best fren I hv ever met ! Mmuuahh!!



Azam & Ismail : Dorang sama MRSM MERBOK




Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Tuesday, June 15, 2010

Hr Keluarga Md Khan BEST !!!!

Hehehehh,
pd 12-14 jun 2010 , telah diadakan hari keluarga Md Khan di K.Kangsar perak... Setelah berberapa tahun dan lamanya hr keluarga dibuat di Port Dickson, inilah kali pertama sy merasa hr kluarga buat d tmpt lain.. huhu

Besttt~!!!!! walaupun tak dinafikan kt PD mmg lg cantik, tp tk byk aktiviti yg bole dilakukan...kt KK , baaanyaaaaaaakk~!!!
Jadue padat!
yg plg gempak telematch, ptndng karaoke n explorace ! mmg best sangat sangatt sangat~!
semua terlibat, drpd yg kecik, smpai dewasa,, tak da satu pun ketinggalan.. hehe...
lawak sangat, smua sporting... gempak rr !! perhhh... Pihak hotel pun tak sangka family kami mmg sporting hbsdan best snagt ! Dorang pun riang je rasa ngn ktorang :)
 Cuma satu perkara yg merisaukan semua ialah, waktu hujan yang sangat lebat..
waktu tu malam terakhir kami di sana, sedang menikmati jamuan mkn malam dan bbq di bawah khemah org kawen, hehe.... dpn sungai...mmg bestla,,dgn penyampaian hadiahnya...fun sgt,, Abg Zul mmg pandai sangat sangat jd MC ! best ! waktu tuh, hujan lebat yg amat sangat, smpai elektrik terputus,.. mmg keadaan jd ...huhh,, tak tau nk cakp mcm mana... bila Abg Irfan laungkan azan ... beberapakali tnpa henti...kmudian alhamdulillah....akhirnya reda juga, Syukur,,syukur alhamdulillah..





Ini antara gmbar2 spnjg aktiviti yg smpat diambil.. =( ,, mlm pertama je smpat.. hr kedua tak amik sbb byksnagt game..takut tak terjaga camera..hehe.. tp , abg azmi ada amik..nnt nk mintak hehehh..


Bru masuk dorm laa.. hehe~

kat dewan smntara tunggu yg lain ,..

Indoor Acivities =D
1. Susun balloons plg tinggi !
Para juri sedang mengukur.. hahah ! group c pnye belon.. waktu uh C yg plg ramai, tp belonnya menara condong ! heheh.. lawak sangat !!
Group B pnye.. plg ringgi ! dorang menang.. hehe,
Ini group A pnye... grp saya la tuu.. huhu.. no 2 tetinggi ...
2 . Fear Factor !!! amik duit 1 sen syiling dalam bekas yg berisi cacing2, cangkerik. , katak, belut, n tak bole bla, ular tipu ! hahahahh! aduiihhh.. lawak!
Tuan punya fear factor... 
Malam2 tuh , ktorang buat solat jemaah maghrib n Isyak sekali dengan bacaan
Yassin dan tahlil.. :)
Lps mkan malam, kami ada :
pertandingan karaoke ( WARISAN IDOL )
Para juri jemputan !!

HARI Kedua , tak tgkp gmbr =( . Nak tengok gambar2 yg abg azmi tangkap.. huhuhh

Ini malam terakhir .. ada bbq n penyampaian hadiah..hehehh,.tak byk gmbr.. 
yg ni jeh,

Masa nk balik =(









Huhu Outdoor activities pnya gmbr tak de la =(
tp, bnyk gle tw aktivitinye.. antaranya
1. Senamrobik
2. Telematch : lari berdeuet kaki diikat, masukkan air dalam botol, bwk belon berisi air celah kangkang, tiup belon smpai pecah.. dan banyaaaaaaaaaaaaaaaaaak lagi !!! 
3. Petang uh ada explorace.. perhh,,.besttt sangat sngat sangat sangat !! penat.. tp fun beb ..
4. Malam tu ktorang ada BBq , karaoke santai , penyampaian hadiah, dan lucky draw !! 
Waktu ni, yaAllah, lebat nya hujan yang turun ,.. petir sabung menyabung.. Risau khemah ktorang terbang melayang,.
Pastu, abg Irfan melaungkan azan beberapa kali. , kami berdoa dan alhamdulillah..akhirnya reda dan berhenti pun hujan...Syukur Alhamdulillah kami smua selamat =)

Esoknya ramai yg balik awal dan ada yang blk malam kedua je sbb isnin da keje balek..Mmg rasa sebak sangat masa hari ketiga tu,, sediiiihhh =( .. Rindu nya hr keluarga ..

Kami semua bersyukur sangat sbb hari keluarga berjalan dengan lancar :) .. alhamdulillah !! Rasanya, inilah hari keluarga yang paling bessssssstt !!! Pihak hotel pun seronok dengan family kami . hehe
Biasala, family kami mmg happenningg dan sporrrrrtttinngggg HABES !!

Smoga hubungan keluarga yg terjalin dalam keluarga Meor Ahmad Khan terjalin kukuh berpanjangan... Amiinn!!


Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Friday, June 11, 2010

Amannya Malaysia,,

Walauapapun terjadi, Malaysia ttp negaraku yg tercinta.. Saya sayang Malaysia.. Saya berasa terlalu bersyukur kerana dilahirkan di negara Malaysia..


.Cuma yang kesalkan,,.
SAYA tak faham kenapa msh ada orang nk pertikaikan Malaysia itu, Malaysia ini ... Cara mereka mengkritik Malaysia seakan2 mereka lupa sapa diri mereka., diorang ingat dorang tu bagus sangat ke , layak sgt ke nk tinggal kt Malaysia ? Come on la wey..Negara2 barat tuh byk menipulah, aduh,

Saya hairan , kenapa apa shj yg dibuat kerajaan , ada sahaja yg dikritiknya.. ada sje yg tak puas hati...
Alamak, kalau mcm tu, pegi la kemukakan kt putrajaya sana tuh .. knp ? tak berani ? takut ?? Tau takut, kalau takut,tu,, jgnla buat gaya berani sangat,. Berusahala terima negara ini dengan seikhlas hati dan gembiranya..
Jangan jd bodo percayakan media barat yang kebanyakkannya cukup HEBAT sekali mereka2 cerita,,memutarbelitkan kebenaran,
Hmmh, cuba la korang fikir,, kita seharusnya bersyukur tau tak, dpt hidup kt negara aman damai , bebas drpd ancaman bahaya termasuklah letusan gng berapi , gempa bumi, puting beliung yg mcm kt US.. Allah...Allah...

Allahuakbar,  aku sungguh bersyukur dgn nikmatMu ini..Alhamdulillah...
Kalau ada sesapa terasa, saya minta maaf sangat.. Saya tak boleh tahan tgk orang MENGUTUK2 Malaysia, sakit hati ...

Tolong la wey, kerajaan cukup prihatin dengan rakyat Malaysia, kerajaan berusaha sedaya upaya untuk berlaku adil dn saksama dalam hal2 yg berkaitan,.. Allah pilih pemimpin yg benar2 layak untuk memimpin sesuatu pimpinan... Ingat, semasa undian pilihan raya umum , kita semua mengundi siapa pilihan kita, kita merancang siapa yg kita mahukan, tetapi Allah yang menentukan semuanya.. Hmmh., Ingatlah, apa yg berlaku, semuanya ada HIKMAH yang sangat besar dan hebat...
Kita harus bersatu padu, bekerja bawah pimpinan 1 Malaysia..
Jangan la asyik pertikaikan apa yg kerajaan usahakan...  Sama2 kita usahakan apa yang diusahakan kerajaan...sama2 terlibat...apalah salahnya ? JANGAN ASYIK TENGOK, DAN MENGATA PIMPINAN NEGARA KITA, TP TTP MAKAN DUIT SUMBANGAN KERAJAAN..HAHAHAHAH!!! ITU YANG TAK FAHAM TUHH,,
kalau rasa tak suka dan tak puas hati, Malaysia pun tak hinginlah rakyat yang tiada rasa cinta dan taat kepada negaranya... ( aku pun tk mau jgk orang yg tk bersyukur dgn nikmat negara ini ) ..
Hmmmmm... Apa2pun , rakyat malaysia harus bersatu,.
Orang kita kena bangkit..
Cintailah negara kita =)



Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Saturday, June 5, 2010

MID YEAR, OHH MID YEAR.

Huahahaha~! Mid year da hbs ... alhamdulillah! tak sangka 3 minggu da.. tak sangka sy da buat sume kertas tuh!
Tp...tp.... result nnt ...takutlaa,
Yg mmg kaw kaw kaw sussaahhh susahhhh sussahhhh ialah CHEMISTRY~! Sakit haatiii . Huhh!!

Akaun pun, alamakk... bengang.. bengang !
yg soklan satu pasal dokumen , tak imbang pulak... BOLa!
Kat rumah buat, boleh je imbang !! kat skola beza berapa PULUH RIBU ntah !!!! BOLA btul !!
 Modal kerja pun satu lg... terbuat salah format !! mula
mulanya, da excited da, modal kerja dapat sama dengan ekuiti pemilik... tp,. tp... rupa2nya...
ASET SEMASA + ASET BUKAN SEMASA - LIABILITI SEMASA !! Ya Allah... aku nih, itupun nyanyuk, walhal, da buat bnyk kali dah benda tuh! ada ke pegi buat ASET SEMASA+LIABILITI SEMASA - ASET BUKAN SEMASA ?? Tp, kan , yg peliknya, balance tau...hmmh.. punyala excited gila waktu tuh!
ble tgk format... BOLAAAAAAAAAAAAAAAAA~!!! GERAAAAAMMM!! AHHH!!!!

Add math... hmmhh, takut..... bio, fzk... bole tahan la... drpd chemi?!!!!!!!!!!!
duhhh... sudah la tulisan burooookk... ble wt keje biasa, ehem ehem.. cantik pulak la aku tgk tulisan aku tu... dalam exam?? sama gila dgn cakar ayam..
hmmh...dah la tu.. nk tulis lg...tp nk g tusyen...
MID YEAR, OHH MID YEAR..

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^