Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Monday, January 10, 2011

Hari tanpa beg plastik !

Sejak 1 Januari 2011, , setiap hari sabtu mmg merupakan hari beg plastik ..,
jadi.. kalau nk guna beg plastik,,. kena bayar 20sen..

jadi, sebagai cashier.. sudah tugas kami bertanyakan kepada customer yg di"sayangi" ..

== ada bawak recycle bag tak  ? ==
== sbb hr nie hr sabtu, dan tak da beg plastik.. Kami hanya boleh balut dengan pembalut kertas ni jea==
== kalau nk beg plastik, kena bayar 20sen ==

Hmmh.. ada yg berkira.. sbb kena bayar je., tak sanggup nk plastik.. ada yg tak kesah .. yg penting diorang nk plastik.. 
ada yang ikhlas nk ikuti kempen nih .. 
Tp, rata2,. kebanyakannya mcm memandang enteng je pasal kempen ni. siap perli lg mcm bungkus ikan la, roti canai la , sayur la  , macam kat kedai runcit la.. 
Ya Allah.. sabar je laa aku nieh..

tapi.. berbeza dengan orang putih tau.. diorang bagus sangat.. lps sy cakap kat die pasal hr tanpa beg plastik.. dia ckp .. " save the planet ! =D " .. Baiknya dia.. tp tak heran pun .. kat negara diorang pun mana ada guna beg plastik, kan ?

Hmmh... dan hari sabtu merupakan hari yang paling memenatkan ku !!!! 
bayangkan lah. Pada setiap customer kena ulang benda yg sama..
-- ada bwk beg plastik tak? sbb hr ni hr sabtu, bla bla bla bla bla bla --!!! 

Jadi, saudara2 seMalaysia ku , marilah kita menyahut kempen ini dengan 
SUPPORTING ! TOLONG LA, DEMI MENYELAMATKAN PLANET KITA..

Cara2nya : 
setiap hari sabtu.. tolongla bawak apa2 beg yg bersaiz L untuk ke shopping complex.. it is very compulsory ! 
please !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

=DD

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Monday, January 3, 2011

Esok mcm mana agaknya yea ?

Setelah aku menolak semua kerja2 yang telah dijumpai kerana tidak begitu ngam dengan tarikh & waktu kerjanya,  aku pun akhirnya telah berjaya menerima hakikat untuk menerima bekerja di *ehemehemehem* sebagai *ehemehemehem*.. sorry..sakit tekak pulak.. hehe,.
sebab..saya dah mula sedar..mana la ada kerja yang boleh dipilih waktu dan harinya.. btul tak ??
yea...dengan itu......
Esok ,
iaitu pada 4 JANUARI 2010, hari selasa.. 
adalah hari pertama aku dan kawan2ku 
masuk kerja
 ... cewah..masuk kerja ! aduhaii... tak tau mcm mne agaknya suasana nnt. 
InsyaAllah, dipermudahkan segala urusan .. 
hahh...rasa gementar pun ada , rasa tak sabar2 pun....hmmm..ada la sikit... tp plg banyak.. mcm rasa malas je? 
terfikir jgk..
 ::: kalau aku duk rumah dan tak g kerja, msti relax je, kan?? ::::: 

tapi ..nak duit ! dan ...pengalaman jugakk... hehe... 

jadi,, wahai sahabat serta saudara2 ku,.. tolongla doakan saya yea ! 
=) 
saya harap dengan bekerja, akan memberikan saya pengalaman yang manis dan berguna untuk saya ..
. AMIIN .

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Pergi sekolah !




Yeayyy yeayyyy!! yeayyeayyeyyy!!!!!!!!!!!!!!

Seronoknyea!! hari ni merupakan hari sekolah, dan aku ..tak payah pegi sekolah lagi ! ( insyaALLAH )
hari ni , merupakan hari pertama aku menjalankan hidup sebagai seorang remaja yang tak pergi sekolah,pada hari sekolah tanpa perlu.....PONTENG ! 
HAHA ! 
YEAAA..
sebab, saya dah berjaya menamatkan sesi persekolahan yang selama 12 tahun ! ( termasuk tadika umo 6 tahun)

tadikan, aku temankan mamaku yang tercinta ke sekolah adik-adikku yang comel iaitu (anisah + aiman ) untuk membeli buku2 sekolah.. ( biasala, last minute ) .. 
hahhhh`~teringat masa zaman daku ke sekolah.. Bila tengok diorang d skolah, hati rasa hepi sangat sebab..saya dah habis sekolah ! hehehe,..
kalau dulu selalu cakap dalam hati bila nampak kakak2 yg datang ke sekolah rendah
:: bestnye kakak tu.., dah habis sekolah.. hmm..cepatla masa berjalan,.tak sabar2 nk habis sekolahnya ! (**sambil mengira2 jari berapa tahun lagi nk habis skolah**) ::

== harap2la, ada budak2 skola tu yang berfikiran mcm tu jugak! hehehehehe ==

Lepas dah beli buku sekolah, saya naik la ke tingkat 3 untuk ke kelas aiman sebab nk bagi buku .. 
Saya : Selamat sejahtera, cikgu.. saya nak jumpa aiman..
Cikgu : Aimann!!!! haa.. aiman yang mana? ada 3 aiman ! 
pstu aiman n I pun berjumpa di luar kelas di beranda bangunan tu..

hmmh...okelaa..cukupla sampai cni.. tak menarik sgt pun..

Pastu, Aiman pun keluar... (kawan2 aiman tgk dr dalam kelas melalui celah2 tingkap ) lepas dah bagi2 buku... terasa nk cium pipi die.. tp.. lawakk!!kedengaran kawan2 die
 ::: AIYEEEE!!! :::: 
**ble aiman da balik rumah, die cakap .. kwn2 die tutup mata sebab tak sanggup nak tengok..lawakkk! padahal cium pipi je !!! ** 
haiihhh..budak2...budak2. commellll~!!!! mcm saya mse kecik2 ! heheheh...perasan daaa(gaya p.ramlee ckp)

Kesimpulannya,, saya suka la hari ini =D
gembiranya hati ku ! Riangnya hari ku !



Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

"MADE IN MALAYSIA" is the best !

Hehe, tak puas lagi ckp2 pasal bola malaysia nie ! ( sorry izni.. smakin bnyk post tentang bola ..hehehe)
yealaa... demam bola saya tak hbs2 lg !

Ternyata, walaupun kita menggunakan 100% anak malaysia, kita juga sebenarnya telah berjaya membuktikan kepada seluruh rantau asia tenggara ini bahawa kita lah yang terbaik !

Mereka adalah :

:: PENJAGA GOL ::
Khairul Fahmi Che Mat

Mohd. Sharbinee Allawee
(kdg2 aku tgk sharbinee ni, mcm fahrin ahmad pun ada =DD )

:: PERTAHANAN ::
Mahali Jasulli
Mohd Razman Roslan


Mohd Sabre Mat Abu
Kami Sokong Mohd Muslim Ahmad











Mohd Muslim Ahmad ~ ku!!!

Mohd Fadhli Shas


Asraruddin Putra Omar


:: TENGAH ::


Safiq Rahim
( kapten ! )

Mohd. Amri Yahyah


Amar Rohidan

Mohd. Amirul Hadi Zainal

S. Kunalan

Mohd. Ashari Samsudin
(sangat-sangat laa pemalu ! , mcm mana la agaknya dia tackle wife die dulu ea ?? hehe, )


:: PENYERANG ::
Safee Sali
( pemenang penjaring gol terbanyak ! tahniah, dan terima kasih !! alhamdulillah !! )

Norshahrul Idlan Talaha
( pada saya, dia lah yang layak mendapat anugerah pemain terbaik ! sbb die lah pemain terbaik dalam piala AFF SUZUKI!! )

Izzaq Faris Ramlan


ALHAMDULILLAH, ATAS KEJAYAAN INI .
TERIMA KASIH ALLAH !! 
TERIMA KASIH WAHAI PEWIRA-PEWIRA NEGARA .
JASA2MU AKAN TERPAHAT DALAM HATI KU
=D

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^