Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Friday, April 30, 2010

PK Hem cek HOMEWORK~!

Pada hari isnin yang indah ,,. ( indah la sangat ) ,
semasa kami sedang berbual2 dlm klas..
tetiba Juen Lin ckp buku bm sume kena hantar !!
Pn gurdev nk check!!
Alamak !! Uwaaaa~!!!!
Kenapa msti bm??~!! knp tak Add M3 ke ? M3ke ??? akaun ke??
Matila aku,,~!
Rupa2nya sume buku kena disemak oleh penolong kanan~!!!!
dahla penulisan tak penah buat, ransangan tak penah buat, novel tak penah buat, rumusan jgn ckp la...yg plg baik pun tatabahasa...itupun,..hehe 20% jea ( mse awal tahun jea rajin )
Hmmh...Untuk pengetahuan anda semua , saya mmg tak buat homework
 BAHASA MALAYSIA & BAHASA INGGERIS !
4 malam berturut2 aku berjaga sampai 2 pagi semata2 nk lengkapkan kerja... alhamdulillah, siap~!!! lega~!
Menyesal gila gila gila gilaaaaaa tak siaaaaapkannn kerjaaaa bm n bi selama nie~!!!!
Semenjak drpd tuu saya berazaaam dan menjdi bersemangat nk siapkn semuaaaaaa homework saya !!!
Biarlah , walaupun tinggal kali nie je dorang akan cek.... saya akann lengkapkan homework saya =D
saya nk berubah =)
[ sbnrnya dr f4 tk buat keje bm n bi, tak sangka f5 kne cek pulak ]

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Sunday, April 25, 2010

Subhannalallah .. Hebatnya ciptaanMu =)

www.facebook.com/video/video.php?v=1273167269047

 tgkla video ni...
hebat sangat ...
kita sangat comell~!!
Baby tu comel sangat !!!!
=D =D =D
Kiutnye baby tuh...
Saya sangat suka itu video=)
kawan saya Shida @ Cik teka teki yg bg ,
tq my dear ~!

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Saturday, April 17, 2010

Chocolatesssssss~!!

I do not know why i posted this kind of post.. but i still hv to say bout this...i hv to express bout this so much...i can't deny that...

I LOVE CHOCOLATE

saya suka makan chocolate~!!! 
Erkk , tp bukan yang gula2 yg candy biasa tu yea.. ~_~
hmmh...!
sungguhhh nikmattt makan chocolate~!!
nyummmyyy~!!!!
chocolate berchoco ~! nikmat =DDDD~!
believe it or not ,
chocolates keep my stress downnnn ! 
Bila tgh tension memikirkan psl stdy, sy akan makan chocolate..seriously...jd TERceria pulak,sangat relax jea lps mkn coklat..
Bila saya makan coklat...emmhhh...sedapnya...rasa choco2 mencair dalam mulut...kesedapannya....perhhh....nikmat sungguh! Tp sayang, bila dah hilang dlm mulut,.. rasa KECEWA~!!!

fuhhh..penat..

Apa2pun..

SAYA suka sangat sangat SANGAT CHOCOLATEZZZ~!!!!

ermm...hehehehe...=D

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Sunday, April 11, 2010

KRS kem =D

[Ni je gmba saya yg ada wktu di kem tuu,,huhu*dpt drpd ai ling :)*]
Huhu, kem kali nie dbuat pd tarikh 9,10,11 april 2010 .
ktorang tdur dalam khemah yg didirikan di padang belakang .


9 April 2010 .
Ktorang daftar dlm kul 5-6 , n den msuk grup msg2 , saje2la, buat sesi suai kenal .. Saya di grup golf dn juga wjb jd ktua sbb form5 . Huhu , sy suwh grup sy bncang psl ice breaking mlm nnt, senang , sbb nk ikut pngalaman thn2 lps, slalunya ice breaking slalu kelam kabut sbb malam tu jugakla kna wt smua kn ? sbb tula thn ni saya nk smuanya ready tgl aplikasikan jea ...Alhamdulillah,,malam tu jgk ktorang smpat wat sume ,, waktu present tuh , group kami  best sbb ada motto dan trademark , (group lain xda motto n trademark sbb tk smpat ) , Kami pun dapat laa Merit Card 5 ! hehe , alhamdulillah =) 


10 April 2010 .
Hr nie mcm biasa la, setiap tahun game sama , musical chair tp xda music, salah kasi nama kut ??? n den yang belon2, kna jaga spy tak kasi pecah .. ktorang bljr gak wat kompas , n den xplorace,.. hehe ..kmudian ada kawad,.. Hmmh, waktu kawad niela plg worst, sbbnya mmg ramai sangat budak pengsan n mmg kelam kabut jadinya suasana waktu tuh , sian leaders... Lgsung water game tak main ( tp bgus jgk, terus terang saya cakap, saya tk brp suka sangat game tersebut , sbb mmg sangat sagnat sangat bazir air .... air bersih d dunia ini hanyalah 2% jea..skrg pun makin berkurangan)... n den survival pun tak buat terus .. hmmh, 
malam tu malam kebudayaan ,, Saya suka part slot 1 , tuan azmir* ( kalau silap sorry! ) , dgn cik Hafizah best ! mmg sedih =(.. nden, ktorang bbq ... pstu tidur.. huhhh,,, panas kut ! mlm tuh tdur ngn zulyana .. ktorang bukak pintu kemah kut .. nk bg angin masuk.. pastu  beberapa minit kmudian ktorang tutup blek sbb nyamuk~!!! huhu.. n den tidur,,zzzzzzzzzzzzzz ~_~


11 April 2010 
Kalau smlm aku bangun kul 5.15 dan setiap jam terjaga, tp hr nie , aku tdur mmg nyenyak sbb smakin lama makin sejuk kan,  dan lebih lambat !! aku bangun kul 5.50 a.m ,, walaupun lambat, tp aku orang ptama bangun, huhu,..aku pun kejutkan Nana dan g mandi...huhu...kt blik air tuh aku ngn nana jea mandi...lps mandi, bbrpa lama kmudian dorang sume mandi...
Pg tuh ktorang ikat tali , turunkn khemah dan hehe,plg aku suka,.
IKHTIAR HIDUP ( SURVIVAL!! ) 
Hehe, saya sukkaaaaa masaaaakkk~!!!
Setiap grup wajib bwk megi tp, rencahnya disimpan oleh dorang .. 
Sy cadangkan masak megi bersoskan soup cambells,, hehe~ pstu sy bwk sket serbuk chicken chop , campurkan supaya lagi mantap! hehe..
tpkan !! geramm!! sblm nk masak tuhh!! bahan kami diambil helpers lelaki!! buli!!! bukan senang nk amik balik!! mula2 , 
PSB n I punyala merayu2 kt Cik Que,, tp ,, tak berjaya !! N den, aku tak boleh tahan lagi ,,.. aku ajak zati g ngn aku merayu2! Tp , cik tira tak nk kasi, n den tuan Azmir* dtg,.. dia tak kasi jugak... n den dia amik soup tuh , dia bawak ktorang .............
KEJAR dia sambil merayu2!!! tp lawakk~!! dgn maluu!! sbb dah la tgh IU day ! Orang tgk je~~! haha ! tp tak kesah !! ktorang nk masak!!! kalau tak da bnda uh mcm mna nk masak~!! Ktorang kejar dan kejar keliling depan kelas2 f5 ! at last, die bagi balik!! 
pstu nk bukak tin , susah !! n den tuan yg amik tin td nk tolong bukak, tp ktorang tak mau ,.takut !! pstu dia cakap , sumpah demi Allah tak amik,, pastu dia bukak tin tuh..hehehe,..alhamdulillah~!!!!! terima kasih tuann~!!! 
Pastu alhamdulillah, siap akhirnya !!! hasilnya pun
  BOOOOOMMMM~!!! Best!! 
smua sukaa~!!! cuma tuanlah ..heheheh,,,sukaaa sangat buli kami!! Hehe, zalila rasa , n den dia bg metir 2, athirah anuar pun sama,,.pastu zalila mintak balik merit 2 tuh, dia tukar dgn 5~!! alhamdulillah dpt lg!!! pstu senior dora rasa, die bg merit 10~!!! syukur! sklip mata dapat 17 merit~! veteren leaders ktorang pun suke~, hehe~ tenkiu smua !
Pastu game kokila pulak , tp aku tpaksa balik awal,.geram jgk .. sbb nnt petang tak da transport..hmmh, berat hati nk tinggalkn group.. hmmh,,, 
GOLF ! 
Korang mmg best!!
 PSB ( asst.), Zati , Tira, Wati , N.Amirah ,Irdina, dn Ili ! 
tenkiu sangat ats kerjasama korang!!
Akak sayaaang korang dn hargaaaaiiiii kerjasama korang sangat~!!! 
hehe.... ksimpulannya, overall OKEYHH , dan plg I suka part , 
presentation Ice Breaking dan Survival~! 
hehe~~~!!!!

Tq also to Helpez, Veteren, Leaderz and seniors =)
Motto GOLF : MAJU KE HADAPAN~!!

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Thursday, April 1, 2010

april fool ~!

!!
Dalam byk2 april fool hr nie , yg paling gerammmrrr ialah PN AUTHAR !! hehe
 A day b4 today ( hehe, 1st April 2010 ) , duit prefectorial board hilang sbyk RM 1200 . Dipendekkan cerita, pagi nie, waktu perhimpunan , lepas pn. authar ( PKHEM ) ckp2 pasal duit tu , siap dah jumpa bomoh sekali , .. ingatkan dah habis speech , ghopa2 nya... kmudian dtg balik ,

PN AUTHAR : after we hv discussed , becuz of the yesterday's incident , tomorrow's holiday has been cancelled .

I was like,,, huhhh??? ahh , tak kesa , aku tkkan datang pun kalau mcm nie ! ( ckp dlm ht la ) , hehe
at the same time , Michelle and amira hameem was shouting "APRIL FOOL"~!!! hahahahh!

Saya pun harap mcm tu jgk , tp serious , mmg geram gila2~! BAYANGKAN, SEPATUTNYA CUTI, TP TAK JADI ~!!!TAK PERNAH TERJADI DALAM HIDUP AKU ! KALAU CUTI, MSTI CUTI, TAK BOLE CANCELL~!!!

Tetiba pn authar datang balik , : those who come to school tomorrow are fools ... 

HAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA~!!!!!!!!! LEGAAAAAaaaaaA~!!! FIUUHHH~!!!

Ada budak siap menyumpah2 lg tu waktu kena tipu, bila da tau cter sbnr, bru nk tarik balik..aduuuiiiihhh (sumber: aqilah)..

tak sukaaa kenaa tipu~!!!

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

Samarinda - Asmaradana ~!!

Hehehehehehehehehehhe~~~~~ ,,

nk tau tak , dah lama tak rasa mcm nie bila tgk tv , last pun time standard 5 ( korean drama), pastu  , plg plg plg last bru la NUR KASIH !! ,dan yg terkini ;

ASMARADANA !!

Saya Sukaaaaaaaaaaaaaa iniii ceritaaa~!! best tauu .. hahhh~!

Tiz Zaqyah : Comel , Cantik , Pandai berlakon .... suka sangt tgk dia,! =DDD


Iqram : Fariz mmg sangat sangat sangat sangat romantic, gentlemen , handsome pun bole tahan , baaaiikkk~!!


yang lain pun best !!  =D 

Best laaa,
tahpahapa aku nih , sepanjang tgk cerita tu asyik tersenyum2 jea ,bising jea aku ni ,, heheheheh ,,,. besttt,,apa salahnya...

Tak mau cerita ni habis =( ., syok sangat ...

SAMARINDA ASMARADANA BEST ~!!
 Lagu tema pun syokkk...hehehh..

Tak mau cerita ni habis , sedihnyaa =(

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^