Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Wednesday, March 17, 2010

3 M ?! [ 12032010]

3M Stands for : MAMAK MRSM MAMA!

MAMAK
Lepas balik skola , ayah amik dalam kul 4 la sbb stayback . Balik2 jea, azam and singa da ada dalam kereta . Maksudnya dorang uh balik bercuti drpd asrama sbb cuti seminggu kan ...pastu ayah bawak kmi g makan .
sampai kat kedai mamak yang dkt ngn Silveritage uh , sorang mamak nie amik order ... untuk pengetahuan smua , saya ni mmg pantang kalau tgk orang india yang kat luar2 apatah lg kalau dorang bercakap. , sbb ..sbb..hehe...kepala saya akan geleng2 sbb nk ikut nada dorang cakap !! ) 1 Malaysia kut? ..
Waktu mamak amik order , kepalaku pun geleng ble tgk dia amik order ... pstu , die pun nampak lee,saya cuba nk kawal ,,tp tak bole nk stop laa~!!! dia terasa kut, tp tersenyum =( . sorry macha, sy da terbiasa laaa...ammakk !
n then, sume orang  da dapat order msg2...saya je belum !!

ayah : mana kuey tiau goreng ??
macha : owhh, dia punya blum lg ... dia punya special punya, sbb ada gaya...
hahhh??gaya?? gaya apaa??? heiiiihhhh~! msti pasal geleng2 kpala...
( da la tu..ckupla sampai sini untuk kesah mamak )

MRSM 
Alkisahnya...
Azam dapat masuk MRSM for second intake ... soo , dia akan berpindah dr bainun ke mrsm gerik...
Ayah n I da plan nk kena kan satu rumah psl nie ..
Main idea : Nk tipu dorang yang azam kena buang skola dari bainun sbb dating yg mnybabkan azam dikenakan hukuman akibat melanggar peraturan skola., 

Mengukuh dan pengkukuh yang mengukukan :ME !!! hmm,  Ada sorang budak d bainun yang meminati azam , setiap malam kasi ice-cream selepas hbis prep ...( ini adalah fakta ) n mum knows bout tht too . Tht's y , i suggested ayah to support my evidence so tht the proof of azam kena buang skola will be very solid so tht people will be believed to wat we're trying to tell ( fake proof but very solid one ) 
Ayah : Mama , azam .... dia kena buang skola bainun , dia ada girlfriend..
Mama : hah? 
Kakak : A'ah ... sbb , mama taukan, yg pasal budak bg ice-cream uh .. kes ni yg mnyebabkan azam dbuang skola bainun ( p/s : padahal , keluar sbb dapat tawaran mrsm ) 
Dipendekkan cerita, mama nangis kut....haha ! ayah lah ! muka iya iya jeaa... aku nk tergelak btul dlm hati ..
Ayah : Td dapat surat daa...
Mama : Mana suratnya ?? nk tgk ..
Pendek lagi cerita ,,, mama asyik berkeras nk tgk ... ( ktorang tk dpt nk bg sbb tak wujud pun! ) 
Kakak : tak tau... tanya la ayah 
Ayah : Dia bg dalam komputer
Mama pun pelik sbb surat berenti dalam e-mail ?????
bila ktorang tunjuk , rupa2nya tawaran MRSM ! 
Mama : Yang , Yang !!! Yang dpt masuk yea yang !! amboooiiii,....... pandai smua yeaaa!!!! 
( dialogue yang tk betul punya...mls nk taip )

Hmmh,,.. lakonan terbaik : AYAH
pelakon pembantu terbaik tp tak terbaik sngat sbb muka tak pandai menipu : KAKAK a.k.a saya la! hehe..

hmmh...ada lagi pasal singa..tp tak payahla...mls nk tulis...
thanks for reading yeah !!


Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

No comments:

Post a Comment