Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Wednesday, February 24, 2010

Aduhhai , kecewa dan ,...hahhh !

hari sukan : 27 March 2010 .
Acara yang dijoin :

Okaylah , this year , mula2 mmg tak tau nk masuk kawad kea tak . mmg berbelah bahagi , mmg tak nak sangat2 kalau bole, sbb parents pun tak berapa suka , lg satu sbbnya , nk spm da tahun  nie ! Kalau masuk kawad, kena skip kelas, kena keluar awal . Ya Allah , cukup2la tahun lepas banyak join mcm2 , malah , semuanya kena skip kelas ., dan yang the most badly affected was my physics and accounts . Sedih sangat2 ., tapi alhamdulillah , tak fail exam , fzk okey jeeaaaa ? , accnts., nasib baik pegi tusyen bulan 10 lst mnute , hehe , syukurla A .

Sedih jugak keputusan tak seelok pertengahan  , last year join
KAWAD 100tahun SM.Anderson ( syukur, skola kmi juara) , .
.
kawad sukan (juara lagi 2 tahun berturut2, mmg best sangt, sbb formasi sangt menarik dan kawad pun kemas , dan
.
kawad daerah ( tak menang , sbb skuad baru pulak , )mmg sangt sangt sangat best kawad , rindu gila , kemudian , yang banyak skip kelas , sbb

marhaban ,      
perbahasan (simpanan jea, tp cikgu cakap , kna jugak hadiri practise dan perbincangan ) ,   

   forum ( best! ) ,       

kuiz pengguna  ( skola dpt tempat ke-3 ! tak sangka, sbb study last minute gila) , yang lain dalam skola , pidato
dan syarahan .

dan yang paling best, join RIMUP KEBANGSAAN dan jemputan antarabangsa, mmg best gila gila yang amat sangat, kat johor selama seminggu ... perhhh ... test bulan 8 pun tak amik ! hehe~!

Jadi , daripada itu , mmg da berazam f5 mesti mesti mesti kurangkan aktiviti especially kawad kaki . Waktu balik mesti penat sangat , susah nk study malam ... huhhh ... Sbb tu jugak lah , ayah pun dah tegur since last year ...

So , waktu diorang buat pemilihan , saya mmg tak pegi , tp , nama saya tetap dipilih jugak ,, hmmh , nk tak nak kena pergi buat latihan jugak ,.. Tp , tak sampai ht nk bgtau diorang,sian kat dorang , sbb f5 hny 5 jea yang join , yang last year , dorang sume tak mau join dah ! =( Ya Allah , waktu practise , hanya Allah shj lah yang tau mcm mana hati dan perasaan nie ,... hmmhh ,, mmg tak da hati dan perasaan sangat waktu kawad . Sorry leaders , sorry sangat korang .. , kita mmg nk sangat kawad, rindu sangat ,tp .. hmmh, harap korang faham ..

Mmg setiap hari , sy mmg cuba sangt nk cakap kat dorang , nk out, mmg ada banyak peluang sangat , sbb banyak sangat tukar fixed position, tp , tak da kekuatan ! ahh , aku nie lemah laa =( . kemudian , ntah mcam mana, hr selasa iaitu hari yang ke 5 atau 6 latihan kawad kaki , waktu uh diorang cakap nk 30 je dalam satu skuad, sekarang lebih 3 , so , dorang mmg nk pilih bebetul . Percaya atau tak , mmg saya tunggu betul la saat itu, tp , tulah , tak pe sabar je kan,,, Hmmh, apa lagi  , kesempatan tersebut mmg saya ambil sepenuhnya,. Kami ( yg marchers form 5 ) , cakap , kalau nk 30 orang jea, takpe la , biar ktorang tarik diri , lg pun mmg parents tak bpe galakkan ... Alhamdulillah , dorang faham ..Sbbnya, leaders pun tak masuk kawad jgk , sbb ibu bapa tak galakkan jgk .. hmmh . Alhamdulillah , Allah dan kawan2 memahami situasi ku .. syukur, kini hatiku senang sangat ..ringan sangat ... cuma tulah, bila tgk budak2 buat formation , teraasaaa rinduuu sangat .. hmm
PETANG , LATIHAN RUMAH SUKAN .

Cikgu cuba tarik budak2 untuk2 sumbang markah kat rumah merah . Antaranya, kena masuk kawad kaki . Ya Allah ya tuhanku , aku kena masuk kawad kaki rumah merah pulak ? Tolongla faham situasiku . Huhh, pstu berjaya lepaskan diri drpd join kawad . Pastu while waiting  , tetiba cikgu tarik kami masuk kawad. Ya Allah , kami tak nak cikgu , tak nak .. mmg aku sekeras2nya tak nak join , tolongla faham cikgu ... pastu, cikgu tarik jugak sampai masuk barisan ... Ahhhhhhh!!!!!!!! dalam hati nie, hanya Allah jea la yang tahu !! D= 
Sudahlah cara dan teknik kawad KRS ( yang best dan hebat ) , kalau nk dibandingkan dengan kawad rumah merah , sangat sangatlah dan terlalu terlalu terlalu berrrbezzaaa......!
Sekarang nie, tak tau mcm mana dah .hmmh... =(((
 SEDIH SANGAT SEDIH SANGAT KECEWA SANGAT KECEWA TERLALU KECEWA YANG AMAT AMAT AMAT SANGAT ... =(


Memang buntu dan sangat sangat ....... hmmh,..entahlaa~~

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

No comments:

Post a Comment