Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Tuesday, February 16, 2010

Chicken Chop =D

Heheheheheheheheheheheheheheeee~~~~~~! =D

Ehhem... minggu nie kan cuti panjang .. adik2 ku yang dua orang tu pun balik bercuti selama seminggu ..
Disebabkan itu , datangla mood nak masak special sikit ,.. ( hehe., special kea? ) menu malam ini ialah

CHICKEN CHOP !!!

Start preparing lepas asar dalam kul 5 . 35 . Hehehe .., keluarkan ayam dan cuci ayam uh ! Emm, ayam tu mmg da siap beli yang dah potong xda tulang ( boneless breasts ) :) .

Prepare punya prepare., terasa kenapa aku lama sangat nk masak benda nie ? rasa waktu buat di skola hari tu 1 jam je ?
Rupa2nya, ble teringat balik, patutlah, waktu tu 11 orang termasuk 2 cikgu tolong sekali .. Sekarang nie, aku sorang je buat sume.. mana taknya..

Mak Cik Yuli bz dengan tanaman dia, mama bz dgn laptopnya.. tetiba masuk la Azam ..

AZAM : Hmmh.. bau sedap !
Me : hehe =D . Tolong jap kacau2 kuah dia nieh ...
AZAM : Emmh, alahh, azam nak main bola la..
Me: Hmm.. yea ke..tak pe la..
Kemudian saja la nk testing dia nie ..
Me : Oh yea.. malam nie nak makan malam tak ??
AZAM : Malam ni makan apa ? Chicken Chop kan??
Me : Iyealaa.. Chicken Chop  ( mmg favourite dia... Setiap kali keluar makan.. inila menu utama pilihan dia.. chicken chop.. Kadang2 marah dia sbb asyik chicken chop jea... mahal la !!! Saya pulak selaluuuu order KUEY TIAU GORENG !! sedap =D )
Azam : Nak! Nak ! Nak !
Me : Ammbooih ! bila orang mintak tolong , ada je alasan .. Dengar chicken chop ... cepat aje !

Kemudian, dalam kul 7 barula mama ngn mak cik tolong :) .Yeay !! ada pembantu dah !! Dorang tolong la gorengkan wedges ngn french fries ... , Gaul2 kan sauce !

Alahhhaii.. sause byk ketul2!!!! sbb terus gaul semua td ! Sepatutnya sikit2 dlu !!
Xpe2. , pengalaman jd pengajaran =) .

Jam 8.35 , semuanya selesai... tinggal nk makan jea ! Nyum nyum nyum!!!!

Hehe ... tadaaaa~!!

Saya suka sause dia . Sause Mushroom ! sedap !! nyum !! =DDD ~!
(MUSHROOM TU TAMBAH SENDIRI . BELILA YANG TIN PUNYA, DAN POTONG LA JD 4 )

Okey :) . The end of my story =) .  Kalau nk, jemput la datang rumah..Accewaahh !!

Thanks for reading yeah !! MMuuahhhxxx !!

 =D




Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

No comments:

Post a Comment