Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Tuesday, June 15, 2010

Hr Keluarga Md Khan BEST !!!!

Hehehehh,
pd 12-14 jun 2010 , telah diadakan hari keluarga Md Khan di K.Kangsar perak... Setelah berberapa tahun dan lamanya hr keluarga dibuat di Port Dickson, inilah kali pertama sy merasa hr kluarga buat d tmpt lain.. huhu

Besttt~!!!!! walaupun tak dinafikan kt PD mmg lg cantik, tp tk byk aktiviti yg bole dilakukan...kt KK , baaanyaaaaaaakk~!!!
Jadue padat!
yg plg gempak telematch, ptndng karaoke n explorace ! mmg best sangat sangatt sangat~!
semua terlibat, drpd yg kecik, smpai dewasa,, tak da satu pun ketinggalan.. hehe...
lawak sangat, smua sporting... gempak rr !! perhhh... Pihak hotel pun tak sangka family kami mmg sporting hbsdan best snagt ! Dorang pun riang je rasa ngn ktorang :)
 Cuma satu perkara yg merisaukan semua ialah, waktu hujan yang sangat lebat..
waktu tu malam terakhir kami di sana, sedang menikmati jamuan mkn malam dan bbq di bawah khemah org kawen, hehe.... dpn sungai...mmg bestla,,dgn penyampaian hadiahnya...fun sgt,, Abg Zul mmg pandai sangat sangat jd MC ! best ! waktu tuh, hujan lebat yg amat sangat, smpai elektrik terputus,.. mmg keadaan jd ...huhh,, tak tau nk cakp mcm mana... bila Abg Irfan laungkan azan ... beberapakali tnpa henti...kmudian alhamdulillah....akhirnya reda juga, Syukur,,syukur alhamdulillah..





Ini antara gmbar2 spnjg aktiviti yg smpat diambil.. =( ,, mlm pertama je smpat.. hr kedua tak amik sbb byksnagt game..takut tak terjaga camera..hehe.. tp , abg azmi ada amik..nnt nk mintak hehehh..


Bru masuk dorm laa.. hehe~

kat dewan smntara tunggu yg lain ,..

Indoor Acivities =D
1. Susun balloons plg tinggi !
Para juri sedang mengukur.. hahah ! group c pnye belon.. waktu uh C yg plg ramai, tp belonnya menara condong ! heheh.. lawak sangat !!
Group B pnye.. plg ringgi ! dorang menang.. hehe,
Ini group A pnye... grp saya la tuu.. huhu.. no 2 tetinggi ...
2 . Fear Factor !!! amik duit 1 sen syiling dalam bekas yg berisi cacing2, cangkerik. , katak, belut, n tak bole bla, ular tipu ! hahahahh! aduiihhh.. lawak!
Tuan punya fear factor... 
Malam2 tuh , ktorang buat solat jemaah maghrib n Isyak sekali dengan bacaan
Yassin dan tahlil.. :)
Lps mkan malam, kami ada :
pertandingan karaoke ( WARISAN IDOL )
Para juri jemputan !!

HARI Kedua , tak tgkp gmbr =( . Nak tengok gambar2 yg abg azmi tangkap.. huhuhh

Ini malam terakhir .. ada bbq n penyampaian hadiah..hehehh,.tak byk gmbr.. 
yg ni jeh,

Masa nk balik =(









Huhu Outdoor activities pnya gmbr tak de la =(
tp, bnyk gle tw aktivitinye.. antaranya
1. Senamrobik
2. Telematch : lari berdeuet kaki diikat, masukkan air dalam botol, bwk belon berisi air celah kangkang, tiup belon smpai pecah.. dan banyaaaaaaaaaaaaaaaaaak lagi !!! 
3. Petang uh ada explorace.. perhh,,.besttt sangat sngat sangat sangat !! penat.. tp fun beb ..
4. Malam tu ktorang ada BBq , karaoke santai , penyampaian hadiah, dan lucky draw !! 
Waktu ni, yaAllah, lebat nya hujan yang turun ,.. petir sabung menyabung.. Risau khemah ktorang terbang melayang,.
Pastu, abg Irfan melaungkan azan beberapa kali. , kami berdoa dan alhamdulillah..akhirnya reda dan berhenti pun hujan...Syukur Alhamdulillah kami smua selamat =)

Esoknya ramai yg balik awal dan ada yang blk malam kedua je sbb isnin da keje balek..Mmg rasa sebak sangat masa hari ketiga tu,, sediiiihhh =( .. Rindu nya hr keluarga ..

Kami semua bersyukur sangat sbb hari keluarga berjalan dengan lancar :) .. alhamdulillah !! Rasanya, inilah hari keluarga yang paling bessssssstt !!! Pihak hotel pun seronok dengan family kami . hehe
Biasala, family kami mmg happenningg dan sporrrrrtttinngggg HABES !!

Smoga hubungan keluarga yg terjalin dalam keluarga Meor Ahmad Khan terjalin kukuh berpanjangan... Amiinn!!


Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

1 comment: