Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Friday, June 18, 2010

Keluar tnpa dirancang!



Pada pukul 12 lebih... tgh rehat2 jap balik dr tusyen.,

ANISAH :  Kakak ! Kak Fadilah col !
ME      :  Yea ke?? ( * eh, ble masa pulak fad nk kol rumah aku nie? msti ada hal penting.mcm gempak je? )


sesampai di ganggang tel,
ME      : Hello, Assalammualaikum ?? ( masih ragu2)
ADILAH : Wsslam.. Nurul ??
ME : Adilah?? Hahahh! Adilahhh !! kite rindu kamu !!
[ adilah kawan baik sngat2 ku yg pindah ke mrsm merbok )

ADILAH : Kmu tak nak keluar dgn kita ke?
ME : Kita tak tau la dila... ayah kite pun tak de... tak de transport.. Hmmh,,
( dipendekkn ceritanya,   )


ADILAH : So kmu tak mau pegi , sbb tak da transport la nie ? Kamu tak nk kluar dgn kita ?
[ Nada adilah mcm marah, risau sangat kalau kawan baik yg dsygi marah ]
ME : * NYANYI LAGU HPPY BDAY * !
Adilah mcm tak da mood je =( . * dalam ht, adila,.jgn la mcm nie!! kmu buat kte rasa bersalah! *
ADILAH : Kalau mcm tu, ayah kite dtg amik kmu nak ??
ME : Hahh???Dilahh??? tak pe ke??

* alamakkk *
Adilah : Cpat siap tau.. kte da siap da...
Hee, las2nya... lps bncang2,, kitorang terus gembira balik.. hehe.. beberapa minit kmudian adila datang.. ktorang pun teruskan perjalanan kitorang pd hr tuh.. huhuhu..bawak la Azam skali.. sbb ada Ismail, kawan satu skola gerik.. huhu...

kat sana,.. ktorang g :
1. Tgk wayang : Toys Story 3..Dulu. bile crte uh bru kuar, ckp dlm ht, tak mau aku tgk cerita mcm ni. Bazir duit ja! Tgk2 , dalam keadaan terdesak mcm tu, tpaksa la., tpkan, crte tu bes ! sedih =( . Tak sngka. bole nangis pulak tgk cerita tu..huhu...
2. solat zuhur,asar, n hehe maghrib.. samapai 3 waktu skali msh ada disana
3. Novel hut.
4. Popular
5. G Makan
6. I Max kejap sbb dila nk online..huhu
Pastu dalam kul 8 lebih , ktorang balik...

Dalam hati : Tak sngka.. langsung tak sangka dan tak rancang nk kluar pd hari tuh..
dah la smlm bru tgk wayang.. Apa2 pun, ,.
best kluar dgn dila :) dia sngat sangat baik, dan funny.. I LOVE HER soooo Much!!! Fiqah pun !Dilah n Fiqah are the most best fren I hv ever met ! Mmuuahh!!



Azam & Ismail : Dorang sama MRSM MERBOK




Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

No comments:

Post a Comment