Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Saturday, July 3, 2010

Mana SEGUGUS Kunci? HBS LAH,, LUPA LETAK MANA !

21st June 2010 , Monday....
Disebabkan tak dapat dewan siswa semalam,
on tht gloomy monday  morning tu jgk la, I met Pn Mazni who is also our library teacher advisor to get the library keys with a big mission in getting those mags .
Byknya kunci untuk banyak pintu... huhh,. dahla masa smakin suntuk,
aku pun bukak la smua kunci2 yang ada,,, rasa macm kt cerita psl investigation pulak..
At last, ,
Alhamdulillah,I managed to get into work room which is the location of the mag is being kept in just 2 minutes time .. I started my mission of searching the magazine ( mcm matrix pulak dahh) hehehe, .. Unfortunately, I couldn't find any of them..
Huhh,,,. I need to make fast move  .
Otherwise, I wont be able to give the mag to the ppl who did their rakan pembaca during assembly...
Dalam keadaan yg kelam kabut mcm tuh ,mmg tak dapat cari.. Aku pun tergesa2 pegi perhimpunan balik...


After the assembly have finished, 
I asked an apologize from pn Mazni becuz of ........ fhm2 je la..
After recess , I realized that I've lost those keys ! Ya Allah, Dia shj la yg tau perasaan aku waktu tuh... =( Menyesalnya aku tak cek awal2 td, tak bg cikgu awal2 td.. I told Hayatul at first ,
IN Class..
Me : Weh!
Hayat : knp??
Me : Weyh,,brg kita hilang... mcm mana nih???
Hayat : barang apa??
Me : tekala!! barang yg sangat sagant sangat berharga.... aduhh.. hbsla kita weh,..
Hayat : Kunci??
Me: A'ah weh,,hbs lah..hbs lahh...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lih Jiun : Knp? knp?
Me : Lih jiun.... I lost my key!! 
Lih Jiun : What key?
Me : Library laa... segugus kunci tau tak...!!
Lih Jiun : Wat ??? Next time u must always check ur things first... Nurul..Nurul..
Me: Haiyaa... mcm mana nie??

Hayatul pun accompanied me to find my keys..
We surrounded every place I went to on that morning after the assembly, I also asked some of the workers and lab asst, but still, I couldn't find it anywhere.
Even the workers also don't know where the keys are tht day..
I went upstairs to staffroom to inform pn Mazni bout' the lost of the keys.. I went there for the second time bcuz I was so afraid tht Pn Mazni will scold me for my carelessness and mistakes ...
Waktu pertama pegi, tu , hajat ditinggalkn untuk inform cikgu, lalu kami pergi tanya prefects ( Lost n found mistress) ..
Tp , dorang pun tak jumpa apa2.. huhh... sbb tula kmi pergi balik for the second time...
Bila da sampai tuh kt bilik guru kli kdua,
Me: Weh,, takut!
Hayat : Masuk je laa..
Me : Weh, ada cikgu2 lain tak keliling pn mazni?
Hayat : ada .. 
Me : Hahhh??tak nak lahh...maluuu!! Takut...Weyh... tak nk bgtau,, cikgu msti kecewa.. tp, kalau tak bgtau, lmbat laun, msti terkena jgk..
Hayat : Baik bg tau skrg, drpd cikgu bg kat orang lain?? lagi susah.,.
Me: (lps bbrp minit kmudian)...sekarang ada lg ke??
Hayat : Tak de dahh..Okehh.


Kami pun masuk..


Me : Cikgu,,, =( .. cikgu =( ... huhhh,,,hmmhhhh ( muka mcm nak nangis )
Cikgu : Haa,, knp nie?? mcm ada masalah besar je cikgu tgk???
[saya pelik, knp cikgu nmpk tenang,, cikgu lupe ke kunci dia ada pada aku??]


Me: Cikgu,, maafkan saya.. maaf sangat2... mmg ada masalah besar sangat2..besar sangat2..
Cikgu : kenapa nie?? apa masalahnya? cuba cerita kat saya..
Me : Maaf cikgu....maaf sangat !! saya dah,,,, hilangkan barang cikgu...
Cikgu: barang apa??? 
Me : Beharga sangat2 cikgu.... maaf sagnat2,,maaf sangat2,..!!
Hayat: benda yg cikgu bg kt dia pagi tadi..( dengan tenangnya)
Ckgu : Pagi tadi??
Me: A'h...alaaaa... yg pagi td tuu! k....u...n....c...i cikgu!! 
Cikgu : KUNCI??? KAMU KAN DAH BG SAYA PG TADI??
Me : hahhh??!!!!!!!! bila masa cikgu??? 
Cikgu: Ya Allah ,, kamu ni , nyanyuk betul lahh =D .. nie haaa ( sambil membuka laci , tunjuk kunci ) 
Me : Ya Allah !!! Alhamdulillahh!!!!!! sayang cikgu !! muahhh!!,mmuaaaahhh!!!! ily cikgu !!!

pendekkan ceritanya... bila ingat2 balik...
Rupa2nya, aku da bg kt cikgu pg td sebaik sahaja lps perhimpunan, tp , tak perasan sbb saya bg sambil ckp mintak maaf kat cikgu,,, tak perasan yang kunci dah diserahkn pada pn mazni.... haihh..tak pasal2, buang masa cari kunci kat merata tempat mcm forensic pulak.. hehe...

INILA AKIBAT CUAI DAN ASYIK TUNDA KERJA !!!! HUAAAHHH!!! BESARNYA HIKMAH MU YA ALLAH!! AKU AKAN CUBA UNTUK SENTIASA BERHATI2 DAN BUAT KERJA PADA MASANYA !! AMINN !!

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

1 comment:

  1. amin... harap mira x cuai selalu... huhu... mira2... lawak je... jage diri ye...
    -lemon-

    ReplyDelete