Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Sunday, July 4, 2010

Saya Proffesor dr USM - Sua rasa

Hr sabtu, 3rd July 2010,
lps hbis tsen bio, wanlang n ayahlang fetch maisara n I . Kami singgah di Stadium indera mulia.. mula2, terpinga2 jgk, ke mana kita nk pergi nie ? Ayah lang mmg suka ikut jalan panjang nk balik ke ? hehe,
rupa2nya,. ada karnival sua rasa... aku tak tau pun sua rasa kali ni di ipoh.. huhuhu
Kat sana, nmpkla bbrp artis dn mcm2 brg...
lps dah hbis ronda2... ( mcm tak da pape special )
Ayah Lang n Wan Lang pun bawak kmi pegi makan di medan selera kt stadium tu jgk la.,
Macm biasala, saya msti akan order kuehtiau goreng which is my favourite food ... Nyummmyy... delicious ! Everytime I go to any kedai makan , I will surely be ordering Fried kuehtiau .. kalau yg basah lg sedap ! ( tp tak suka sangat char kueh tiau punya)... huhu....
Kalau tak kueytiau pun, nasi goreng padprik laa/ tp slalu pun kueytiau.. dr dulu sampai sekarang..

Tgh sedap2 enjoy2 makan, tetiba datang la seorang pak cik berpakaian jubah, kopiah berbawakkan whiteboard dn troley, dan kt baju dia  ada tunjuk   
PROFFESOR DARI
USM BELAJAR
DARIPADA SAYA

Kat troley dia pulak, 
SAYA PROFFESOR FIZIK
KERAJAAN MALAYSIA 
Wan lang cakap , orang tu dah lama da buat mcm tu... 
"proffesor" tu start mengajar.. dia ajar cara guna otak kanan berfikir.. 
yang lawaknya, memula tuh...dia cari pen dia..

PROFFESOR : ( sambil mengorek2 poket dia) Allah, mana pulak pen nie ... 
Saya da tergelak2 dah...
PROFFESOR : Allah, nasib baik bukan ,msuk tv.. kalau msuk tv.. mana pen , mana pen...tak boleh la.. ni kat tepi jalan , tk pelah
sambil masih mencari2 pen yg tak tau kemana..
PROFFESOR : Kejap eh.. mana pulak pen aku nie? [dia cari pulak kt troley dia, dalam kotak lak.pastu cari lg dalam poket....]

Adui... tak tahan aku...aku rasa aku la gelak paling kuat..
Pastu aku tak nmpk dia jumpa pen dia kat mana... sbb aku tgh memasukkan makanan dalam mulut..huhu...
Aduihh,, tak tahan tak tahan..
ble cerita kat mama, mama pun cakap dia mmg daa buat mcm tu... 
mama  pun gelak2 dengar ceritaku... lawak...bygkan,,, "proffesor " mcm tu bru nk cari pen ? aduiiii,,
Pastu dia jual buku dia... rm5 lak tuh.. dah la lbh kurang 20 ms je... dah tu...rm5 pulak..erhhh.. mahal...bnda tu tk nampak mcm buku... mcm kertas photostat biasa jea... 
tak tau bole percaya tak prof tu.... ,.. hmm..


Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

4 comments:

  1. hmmm... ape pun jgn la kite rendahkan org mcm tu... kite x tau keadaan die mcm2 mane... entah2 iman die lg tinggi kot dari kite... entah2 tu wali atau sape2 je yg Allah hntr utk bg prigatan kat kite....
    -lemon-

    ReplyDelete
  2. ye ke..hehe, ape2 pun terima kasih sangat2 !! :D

    ReplyDelete
  3. ntah... hanye tuhan yg tahu... hee^^ -lemon-

    ReplyDelete
  4. ntah... hanye tuhan yg tahu... hee^^ -lemon-

    ReplyDelete