Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Sunday, May 8, 2011

jumaat yang ngeri di gerik

BERITA TERIKINI !

haha., okayy,. pada hari jumaat iaitu 29 Mac 2011, ( cepatnya masa berjalan..hmmmh) , saya,aiman,anisah mengikuti ayah ke Gerik untuk jemput azam & Ismail yg merupakan kwn azam dan juga adik kepada kawan karib kesayangan saya iaitu Adilah .
Masa otw nak balik ke Ipoh., lebih 5 minit lepas keluar dr MRSM, mpv kami buat hal., terpaksa di berhentikan di Lawin dkt depan kedai mamak.
Kami pun lepak kat kedai mamak . Sementara membiarkan kami makan, ayah mintak tolong org kampung(tp sorang je la. haha )  ,
pstu ayah ada col formen melayu., tp die ckp die tgh bz kat kenduri kawin. ~_~ ., apa daa, orang tgh susah..

akhirnya, ayah amik keputusan untuk meminta bantuan mr.Lim yg merupakan formen mpv tu tp stay d perak la., dan juga PAK CIK IBRAHIM =D
kami menunggu dari kul 6ptg kat mamak tu., mmg jd rumah kedua la masa kat sana., dan., sememangnya. gila gila sangat2 membosankan ,,.
akhirnya., dalam jam 10.40 , adilah & family sampai.. Alhamdulillah ! seronoknya !! jd meriah sangat =D hehehe., kami pun berceloteh2 ,.,
Sementara kami tengah sembang2, formen, ayah , dan pk cik ibrahim try btul2 kan kereta.,
Tapi, sesuatu yang tak disangka......
tool patah ! spana patah., tak dapat nk betul kan kereta.,

sedih.,takut.. last2nya, plannya., ayah kena balik ke ipoh, untuk amik kereta kami yg lagi satu ..sbb , mpv pk.cik ibrahim tak muat nk masukkan kami smua sbb adilah datang dengan satu family.,

Ini bermakna., beberapa drpd kami kena tinggal sekejap sementara ayah amik kereta lg satu.,.
saya nk stay dgn adilah., sbb azam, aiman n uncle ah seng ( staf mr lim ) terpaksa stay., Saya nk stay., risaukan azam n aiman,,. tp,, bila dibincang2.., pk cik ibrahim cakap, anak dara bahaya ditinggalkan kat gerik.. sbb., kat sane , orang byk yang 'kuat' ilmu.. dari jauh dah boleh kena..

Jadi, akhirnya,, dgn berat hatinya,, azam,aiman dan uncle seng terpaksa ditinggalkan dulu wt sementara waktu..

dipendekkan cter.., kami sampai ipoh kul 3., pastu ayah amik kereta lain,.pegi balik gerik ngn mama nk amik adk2 & formen..

smpai umah kul 7pg,,huhu

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

No comments:

Post a Comment