Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Wednesday, November 18, 2009

131109 n review of 2012 movie =D

131109 tahun ini, jatuh pada hari jumaat. Yang best untuk hari ini ialah Class party!! hahah!! Yaa... i know, it would be juz a normal day for some person but not ME! Do you know why? hahaa.. it is my birthday!
Masa datang skolah, masuk je class dorang dah wish.. 4 Kekwa mmg best! Eventhough the class party was kind of a bit boring, saya rasa sronok sangat cuz the whole class sang a birthday song for me walaupun kene tembak ngn pistol air!! hahah!! nasib baik gambar okeyyhh.., kalau mata tutup..siap la korang!! =D
N then, arround 1.10 we dismissed.dsbbkn kmi btiga tak boleh solat, ktorang trus g Ipoh Parade. Izni, Shikin n I planned to watch a movie.. N I chose 2012 sbb mmg nk sgt tgk!! nk tgk gambaran gmpa bumi..:( hehe!! The movie started at 3.10.The best part is, Izni treated me!! haha...
N..my comments bout tht movie are :
1. fantastic!! I like this movie!!
2. lawak, gembira , sedih, smua cukup :) hubu.. brp kali saya nangis..:(
3. Masa tgk this movie sy tak henti2 mengucap kebesaran ALLAHUAKBAR!, dan yang plg pnting rasa insaf sangat2,istighfar mintak ampun.
4. Ble dah hbis movie ni,, debaran masih terasa.. tercungap2 pulak..
5. Ending die agak pelik skit.. die g ke dunia baru.. yelahh..cerita je kan,.kite tak tau apa berlaku seterusnye
6. YANG PALING PENTING KITA SEBAGAI UMAT ISLAM KENA PERCAYA KEPADA KETENTUAN ALLAH..KITA TAK TAHU BILA HARI AKHIR DUNIA.. BANYAKKAN BERIBADAT., masa berlaku malapetaka, hanya Allah je yg boleh tolong kita..ingat doa senjata umat Islam :)
7. Jangan terpengaruh 2012 hr kiamat, Allah menentukan smuanya,. St tgk movie ni hny untuk melihat kejadian gempa bumi dan sebagainya.. Astaghfirullahalazim, mmg menggerunkan walaupun hanya cerita seorang pengarah.. Inikan pula drpd Allah sendiri.. :)
8. Pd hr kiamat., tiada sorang pun yang tslamat, smua musnah termasuk gunung ganang berterbangan seperti KAPAS.. Wallahualam :)

Hehe...panjang pulak komen saya nieh..
apa2pun, hr ni adalah hr yang seronok sangat!!! saya suka crte 2012!!
wktu mlm, family n I celebrated my bday :) Kami makan KFC dan my birtday cake yang sedap which is my favourtite! alhamdulillah :D
~~ Sekian saja cerita 131109 Amirah :) ~~tq!~~

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

No comments:

Post a Comment