Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Wednesday, November 18, 2009

Vacation in Kota Kinabalu Sabah!!

14.11.09,Sabtu.
Pd hr nie, saya n kluarga bertolak ke KLIA untuk ke KK Sabah! BEst nye :D .. smalam hr jd, rasa macam hadiah hr jd plak.. hehe~ perasan!!
Flight btolak kul 9.40 pm dan tiba kul 12.15 am.. during dlm flight..sy TIDO je!! hehe~ ngantuk lah.. :D.. Ble da sampai kat KK, ktorang disambut oleh our tourist guide yg bnama UNCLE ZUL!!


Die best la! Kelakarnya menjadi =D Kmudian kmi dbawak ke tmpat pnginapan kami.. bukan hotel..tp Homestay di Donggongon Sabah :D memula tu agak scary laa .. tp best :D

15.11.09..

Hr ni, Uncle Zul jmput kmi kul 12.30 ( kul 12 waktu zohor da msuk kt sne) :) ktorang g ke Garama.kmi sampai kul 3.30 p.m,kawasan ni agak pedalaman..kt cni, kmi dsambut mesra!! Kt cni,pukul 4 pm, ktorang buat activity River Cruise.. perrhh..mmg syok beb! lbh kurang 2 jam, naik bot, hirup udara segar..tenang!! dpt tgk spisis kera yg tbsar!!Proboscis Monkey antaranya! hehe~ mcm2 lg laa :D tak terkata,,




jam 8.30 kmi btolak pulang ke homestay kami di Sugud.. tiba jam 10 pm :) .. mmg letih laa..tp syokk glerr!! puas!!
16.11.09..
Hr ni, Uncle ZUl ambil kami awal sangat..kul 7.55 a.m.. Hr ni kami ada banyak akiviti.. Kami akan ke Gunung Kinabalu..
Sejukk!! tp sblum tu, kmi ke Hot Spring :) .. memula. ktorang g mcm jungle trekking sket, pstu naik kanopi 200 meter..heehh..gayat gak..tp lelama..fun!! tgk2..eh?? dah habis? :( ..

1) SHIMA excitd (2)my fmly.Mirah kt knn skali (3&4) canopy

Pastu ktorang mandi air panas..kt cni ada indoor n outdoor..kalau outdoor, free tp tk de privacy sngt.. Sbb tu ktorang amik indoor..walaupun kna bayar, tp selesa, ada privacy. After 1 hour, ktorang hbis mndi..
Uncle Zul bawak pulak kmi g makan.. Memula tgk restoran die bese2 je..tgk2., mknn die..mmuaalaahh!! alhamdulillah sedap! puas..;D
Kmudian. arround 2.50 ktorang btolak naik smula ke KINABALU PARK! Mcm Cameron Highland jgk laa, rpe2 nye.. 4 kli gnda lg syok!! sejuk diee..perhh...best glerr
..
mcm2 leh wat kt cni. byk gmbr menarik leh amik kt cni,Mmgsyok hbis! subhannallah!


Proboscis Monkey :P
kami selesai kul 7 pm :) kami sampai je.,.. trus dpt dinner...mmg dilayan mesra glerr la.. dinner die...mmmhhh...marvallous!!! mmuaalah..alhmdulillah..



hmm.. Malaysia mmg indah.. :D kul 5.30 ktorang btolak balik homestay.. Pukul 7, uncle Zul bawak kami ke JAMBATAN TAMPARULI,perhh..mmg bestla..menark sangat :D,Kami tiba di homestay pada jam 8.35pm.Walaupun penat tp syok habis!!
17.11.09
Hmmh..sedih.. hr ni hr last :( Sedih sangat..Uncle Zul dtg awal.. adik2 hepi sangat tgk uncle Zul dtg.. ''Mama!mama! uncle Zul dah datang!! '' walaupun ktorang da dgr..tp jeritnye kuat,. byk kali lak tuh.. Hehe..tak heran pun, Uncle Zul ni lawak..comel!! sbb die jnis yang sihat ..hehe.. die orang kadazandusun ..Smntara tunggu yg lain, kami brgmb lee..hehe..


Ayah ckp kbykn kaum ni agama kristian, jrg ada Islam.. Oh yea..kt Gng Knblu, byk sangat gereje .. lps tu,. kt cni banyak gle anjing.. merata2..tp dorang tak kacau..duduk diam je.. Sblm blik, ktorang tgkp gmbr lg..
Slamat Tinggal Homestay :(
Lps siap beg sume tu, kmi brtolak mninggalkn homestay kmi pd kul 11a.m,.. sdihh.. Uncle Zul bawak kami ke Pasar Filipin...fuuyoohh... rambang mata !! banyak mutiara!! keychain!! hehe..apalg tawar menawar laa.. mmg syok!! puas shopping!!
pastu, arround kul 2 kmi g makan di restoran 66,cantik! hehe,smbil tu bergambar skali di Tugu Peringatan double 6..


lps buat apa yang patut, kmi g lpgn terbang.. Sedih nya,.. Kami jd sayang ngn Uncle Zul, dn SABAh! hehe..Uncle Zul cakap, datang lagi..nnt tak pyh duk hotel atau homestay,,duk je kt umah die!! :D best!! rindu die :(
Jam 4.35 kami msuk flight..kmi btolak.. slamat tinggal Sabah :( .. Air mata sedih dan kenangan serta pengalaman mengiring kami.. Kenangnan di Sabah bersama kluarga dan Uncle ZUL mmg tkkan dilupakan.. Uncle Zul, tke care yea..assalammualaikum.. Hmmhh..
kul 7.15 p.m kami tiba di KLIA.Jam 8lebih bertolak, kmudian kul bpe ntah behenti di kawasan rehat. Kmudian baru bertolak ke Ipoh,Alhamdulillah..kul 12 kmi slamat sampai rumahku syurgaku di Ipoh..
Knangan di Sabah mmg takkan dilupakan..Uncle Zul yang sangat lawak dan kelakar smemangnya sangat2 tkkan di lupakan..sekian :D!


Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

No comments:

Post a Comment