Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Saturday, January 9, 2010

BILA SEKOLA PUN BERMULA [2010]

4 kekwa = 5 KeKwa =D !

4 KEKWA 2009. (xde gamba f5 lg ) [CLASS PARTY IN OUR CLASS 13.11.2009]



Class Party in Hotel (16.11.2009)

Assaalammualaikum dn salam 1 Malaysia !
.!Setelah Seminggu Bergelar Senior! .
=D
Hahahah ! Aku da tueee.. Weeeee~~~!!! ( apsal da tue pun seronok nieh )Alahhai, tahun nie dah form 5. Rasa cepat sangat snagat yg teramat la cepat masa berjalan . Bila tgk budak2 form 1, isyh.. tak sangka.. dulukan, kalau saya tengok kakak form5, msti rasa takut dalam hati tu sentiasa ada . Tapi sekarang , hahhh... Time flies so fast .. Nnt, masuk Universiti, pastu keje n then...haha ! kawin lee ..

Oke2, setelah seminggu berada kat sekolah , inilah review nye. Hmmh, mcm biasala, ktorang masih dalam kelas yang same, cuma kelas tukar la.. RIndu kelas dulu sangat !!

1st day , 04.01.2010 :

Lepas perhimpunan, form 5 terus masuk ke kelas msg2 sbb kelas mmg tak berubah dr last year kan.. So, ktorang pun pegila cari kelas ktorang yang baru . Kami dapat kelas sebelah jee ngn last year memula !

Class Representative [ juen lin ]: Okey class ! This is our official class for this year !

Alahhh., nape tak ambil kelas last year je? Hmm, kalau korang nk tau,Kelas 4 kekwa last year bukan ditempatkn ngn kelas form 4 yang lain, ktorang ditempatkan di block form 5 . Hmm, kelas tu best sangat ! sbb mcm ada privacy, mcm rumah sniri je., ada privacy ! haha ! tp tula, sedih =( .

Imbauan seketika waktu 2009 mude2 dulu ..



tempat lepak ktorang depan 4 kekwa 09 =(


tgkla. betapa bestnye smpai bole main2! haha !



dulu oh dulu ... waktu mude2 dlu...cewah!


our class rep. 2009 - 2010 =)

 Hehe, 2010 dah laa =~~!!

Kemudian , tgh lepak2kn bahu jap, tetiba, class rep ( juen lin ) bwk ktorang naik atas pulekk ... Bile sampai je sane , tengok2, pesal kwn2 aku tak duduk lg nie ? Rupe2nye tengah argue kejap ,.
5 BR : kelas ni kami punye !
5 kekwa : kelas ni kami punye...

ntah la , tp bukan mcm tula dialogue die, hanye nk bagi gambaran jea .. hehe~~

Kemudian , ktorang turun balik... pegi kelas yg ada cermin tadi,yg sebelah kelas ktorang laz year.. tp tak semua ada di sana..
Rupa-rupanya, sesetengah dah masuk balik kelas 5 Daisy ( 2009 ) . Hahah !!
At Last ~!!=~~

Class Rep : Okey 5 kekwa ! this is our very very OFFICIAL CLASS for this year !!!!!!

Yang lawaknye , kalau korang nak tau, my class nie snagat2 la outspoken . kalau tak puas hati sikiiit je, msti nk argue, Kalau argue pun kejap .. kadang2 lama gak.. Hmmh, dulu wktu mule2, pening jugak ngn dorang nie, lama2 , tak kesah da.. Ape nk buat, tengok je la drama diorang! hahahahahah !! Soo, masalah nk duduk kt tempat ktorang pun berlarutan sampai wktu rehat.. Bile da amik tempat, dorang argue2 lg, kata nk ikut susunan last year la, nk buat 3 3 laa. aduihh, penatla.. Last2 cikgu cakap

Mama kelas : Juen Lin , awak jangan layan kerenah diorang ! Kalau dilayan, tak de keputusan nnt. Awak ketua kelas , jd, jangan dilayan sangt kerenah diorang tuhh !

haa, sekali. Awal2 masuk kelas, dah jd mcm nie., Kemudian, last2nye, ble da dpt tempat duduk, ktorang kena keluar balik ! Beratur ikut tinggi,.. Ketua kelas susun tempat ktorang.. haha ! mcm budak2 kan? Bile semua da selesai ,,,

Mama Kelas : Haiihh awk semua nie, sepatutnye sebelum rehat td da settle dah semuanya . Awk tau tak, perangai awk ni, mcm budak2 tahun 1 yg baru masuk sekolah ! Nak susun tempat duduk pun, jd mcm nie..

Haha ! Aduihh, tp itula hakikatnya, saya rasa nk tergelak sangat. Mmg betul pun , bende mcm tu pun, masalah.. Wat to do, itula kelas sy slama hmpir 2 tahun ,  mcm mane pun , itula hakikat kelas 5 kekwa 2010 . Tp kan, diorang ni happening sangat ! mmg mcm2 kerenah .. lawak !!! Aduihh .. 5 kekwa is the best !! =D

Lepas rehat je , ktorang dapat buku teks form 5 . Hehe~~ . Waktu nie jugak ktorang dapat jadual . Hmmh, Aduiih !! hari selasa n rabu balik kul 2.30 .. tak suke laa~! Sebab kelas akaun.. hmmh, xpela.. pengorbanan ke arah kecemerlangan SPM 2010 ! Hari nie kami pulang kul 1.40 petang =)

TEACHERS N THE SUBJECTS
______________________________________________________________
BI & MR. GEE !
Huhu, Mr. Gee is our bi teacher =) . At first, felt so bored sbb dpt die. Last year, selalu ngantuk waktu kelas die . Sian die,  Tp lama2, best pulak ! sebab die lawaklaa !! haha !! lawak bukan sebab lawak die , tp. sbb cara die tuh.. hahah ! hmmh, ntahlaa..
Aduih, skrg je kne start da bce THE RETURN . boringnye cerita tuh .. Rasa nk tidur jea..


BM & PUAN RASIMAH @ MAMA KELAS =)
Ktorang belajar novel julia dulu , pstu, hari nie (jumaat) , dapat bnyk homework !

AGAMA . PN. RAJA ! =P
Huhu .. tahun nie, visi ustazah adalah cepat dan pantas ! Yeahh !


SIVIK . PN HAMIZAH ! =)
Hehe, masuk masuk je first lesson tuk sivik , da dapat kerja kursus yang bertemakan :
cabaran masa depan !
Dateline nk hantar bulan Jun. Fiuuhh~! . Naseb baik lama la sikit, hehe~ My group members :
Myself, Hemala, Hayatul , Izni, Tan Lih Jiun, Tan E-lyn , Shanu n Izni =)


SEJARAH . PN AZIZAH =D
Dulu pen. koko ajar kami sejarah, tp mungkin disebabkan tahun nie exam penting, jd takut la kalau jarang masukkan, sbb Bz.. ( my opinion je la..haha! ) So, ditukarkan kepada PN AZIZAH .heheh .. Hari pertama die masuk kelas ktorang, die da bg semangat dah !! Mcm tau2 je die yg anak murid die yg sorang nie tk brpa minat sejarah kan. haha !
Huhhh ! Jd semangat semula !! kalau nk diceritakan , mmg malas sy nk taip .. hehe~ Kesimpulannnye die cakap,
Awk tau tak uncle murugam yg jual kacang putih tu?? Haa, dulu cikgu slalu beli kacang kat die , sbb nye senang nak makan, senang nk chew, dn senang nak dihadam .
Haa, mcm tula sejarah .. Senang mcm makan kacang .
sekarang, baru saya tau kenapa orang cakap SENANG KACANG.. HEHE~


PHYSICS . MR. LYE COMMEL !!
Ini la subject yg plg best gile gile best ! Cikgunye snagat happenning !! Lawak kutt ! nk tau tak gaya die mcm sape .. gaya die mcm
MR . BEAN !!
Bole nari2 kat depan lagi ... Waktu mengajar chapter wave, kan ada pasal medium ( perantaraan)
this~~is~~wat~~ we~~ call~~ M~~E~~D~~I~~U~~M .. ( lambat2 la cakap ) hahah !!
M    E   D   I   U    M !!!
 aduihh... mcm2 lg laahh~!
malas nk taip lahh...tlalu banyak.. kalau masuk kelas die..mesti sentiasa tergelak... kdg2, over bebeno aku


BIOLOGY . MR LAU !
Aduahhaii , time bio la yg plg sy rasa tk bersemangat.. Bukan sebab cikgu tak bagus,. MR LAU sangat sangat bagus ! Tapi , tulah , he's training us the style how the university student studies  . Huhh.. suke snagat suruh kmi buat presentation . Untuk last year, kelas bio kami je kene buat bio project !! ada 8 group. Satu group diberi tempat tersendiri , dan disuruh untuk memikirkan experiment yg akan dibuat . Akhir tahun , ktorang kene present.. itulah project terbesar bio .. untuk group saya, ktorang buat pasal BATS . kene carila, mane die dpt makanan, knpe ?? hmmh, alhamdulillah ! dah selesai dah !

Tpi, tahun nie je , first lesson je, belajar psl TSA/V affects rate of diffusion kan..
dari situ, kami kene design our own experiment.. buktikan. 10 minit diberi untuk berbincang.. n then present... esokknye, buat experiment, kemudian, pass up report.. huhuhh.. alhamdulillah, da ciap daa.. =)


ACCOUNTS . PN.FAIZAH =D
Hmmh, cikgu lum masuk lg minggu nieh, mybe buzy kut .. Die juz bg homework jea.. itu jee.. hehe~ =)


CHEMISTRY . PN.YAMINI
TIADA . CIKGU TKDE UNTUK 3BULAN SEBAB ANAK MASUK DARJAH 1 .
HMMH...??


PJK .  Z .
CIKGU Z ?? SAPE TU?? HUHU~! akan tahu tak lama lagi ! hehe~


MATHEMATICS . MR LAU LAGI !
Cerita Mr LAu : Hmmh, last time, there was a guy came to our school . He walked alone arround the school . Unfortunantely , I caught him . I asked him " eyh... y r u here ? do u know tht this is a girl school ? "
BOY : yes i do ..
MR Lau : then, wat r u doin here ?
BOY : I wanna see my girlfriend .

After that, i took him to see the principal . He got no handphone . Mybe they have made their appointment.. haha ! Now you see , this is wat we call CINTA ASLI !! hahah !!

n then I was like... bhahahahh !!!! so funny ! cinta asli meh ? I tot cinta sejati ?? hehe~ aduih,, mcm2 lahh ! the whole class was like kecoh.. hahah! mcm2 laa .. best best =)
Sebenarnye, dulu Pn Loh ( principal) yg ajar math . Tp sbb die pengetua kan. , sooo, bz memanjang lah, mcm last year.. jarang masuk kelas... sooo, bahayaaa woohh amik form 5 .. best jugak dpt MR LAU ..heheh.. lawak !
____________________________________________________________________

Hmmh,, itulee cara pembelajaran ktorang pada minggu pertama .. mmg best dan lawak esp. fzk !   Mr Lye  mmg lawak sangat.. sangat2 concern , suara die lembut sangat ! tp bukan lembut mcm pondan tau.. hehe~
Tp pertengahan tahun nanti, msti da stress n bz.. soo, enjoy puas2 waktu relax di skola.. sbb nie yg plg last.. hmmh, mmg tak saba2 nk hbis skolah.. tp, rindu pun ada gakk.. Betapa cepatnye masa berjalan...
Hr tu, naik bus tambang balik rumah, ternampak ketua pengawas peperiksaan PMR 2008 wktu sy dlu...
Ahh! terasa mcm semalam je duduk dlm dewan exam penting, tahun nie amik balik ? cepat sangat la =(

Sooooooooooooo,,,

STRIVE HARD TO SUCCEED !
yang membezakan kita bukan pandai mahupun tak pandai, tapi kerajinan dn kegighan kite yang memandu kite ke arah kejayaan ! Amirah boleh ! Kita boleh !!

ALL THE BEST  my FRIENDS =)

!!thanks a lot !!
.wassalam.

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

No comments:

Post a Comment