Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Saturday, January 2, 2010

Tahun Baru , Azam Baru !~2010~!



SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2010 !
HAPPY NEW YEAR !
GUNG HAY FAT CHOY !

CHU SHEN TAN !
NAV VARSH KA SHUBKAMNAYEIN !

Jangan ditanya apa maksud sume tu, kita kan 1 Malaysia . Jd, biarpun pelbagai bahasa , kita tetap satu, bersama2 la kita menyokong 1 Malaysia =D acewaaah!!
hehe, oke2 .. Sempena Tahun Bru nie.. cipta la azam baru yang gempak2 punya yea ! hehe =D

Untuk saya, disebabkan 2010 , saya ada 10 azam ! Huhh !

AZAM 2010 :
1. Study Rajin2 ! Hari2 mesti study . Study habis baik.
2. Buang sikap tangguh kerja.
3. Ubati penyakit MALAZZ.
4. Solat jgn Tinggal .
5. Homework siapkan secepat mungkin.
6. Menghargai setiap masa yg berjalan .
7. Lebihkan akedemik, kurangkan aktiviti .
8. Buangkan sikap sambil lewa .
9.Kurangkan Online, dan serahkan laptp kat mama ! haha =D
10.Keputusan SPM bg gempak  punye ! 7a dan ke atas smpai10 A~! hehe =)

Setiap orang memiliki azam yg berlainan, ada yang nk continue study tahun nie, ada yg nk strt couple2..acewah...hmmh, ada yang berazam nk cari kerja,,,dan, hehe.. yang berazam nk kahwin tahun nie pun ada jugak ! hehe~
Macam mana pun azam kita, sama2la kita berinisiatif untuk mengusahakannya, jangan hanya sekadar kata2 dr mulut jea yg over mcm sy nie...hehe, hasrat mesti diiringi dengan USAHA !

Selamat Tahun Baru 2010 ! Semoga impian dan hasrat murni kita termakbul dan tercapai dengan gemilangnye =D
~AMIN!~

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

No comments:

Post a Comment