Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Friday, December 16, 2011

Aku Penakut!!!

Assalammualaikum saudara2 ku yang dikasihi..
Aku nak cerita sikit pasal pengalaman aku..
Aku bru hbs 6 jam blaja bawak kereta.. last bawak..pada 12.12.2011...
4 jam yang berbaki tu.. akan disambung pada 26.12, 28.12..dan test 29.12 !
lame lagi.. aku takut la aku ingat2 lupa nnt..
so.., aku bcadang,nk try bawak kereta kat umah.. pusing2 taman..
Aku bawak kereta peugeot 405 mak aku.. memula excited sangat2~!!!
last2..rasa mcm nk pecah je dada nih..
Ni la keretanya:~ !!

*gmbr dr internet

Aku rasa sangat ...ntahlahh... rasa mcm dlm mimpi buruk je!!!!!!
Clutch ketat sangat2.. pastu aku takut nak reverse lah..ntah apa2 aku ni..
bila balik rumah...
nangis~ sbb ntahla..rasa mcm mimpi ngeri..

aku ni penakut.. ='(

aku pernah mimpi :
aku baru lepas clutch sikit.. tak tekan minyak lagi ni..

kereta ni dah terus meluncur laju keluar..!
smpai masuk dlm semak..yg ada 2-3 buah bmw parking kat sane ..
aku cuba la ngelak2 sbb nnt tak pasal2 kena bayar beribu2!!
yang geramnya.. aku tarik handbrake., pun tak henti2..
pastu aku matikan enjin.tarik keluar kunci kereta..
tapi..tetap tak stop..hahh!!
last2nye.. aku tarik steering mcm aku tarik nk bhentikan kuda.. haha..
baru berhenti.. itupun kereta tu mcm nk gerak..tp aku tarik2 steering..!
fiuhhh~!
sbb tu la aku rasa mcm kereta tu jahat sangat ='(
kejam dengan aku,,

padahal kereta tu okay je.. hmmhh.. pelik la aku.
amirah2..bila nak ada self confidence hah ? 

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

2 comments:

  1. buat elok2 yer test nnti..hehehe ^^

    ReplyDelete
  2. alahai ..hehe..InysaAllah! terima kasih tau nad! :D
    ^_^

    ReplyDelete