Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Friday, December 25, 2009

AYAH operate daa..& Congrats Cmah! =D

Salam =D

Okey, huhu . Emm, pd 24.12 hr Khamis , ayahku msuk hospital untuk buang bisul di punggungnye. huhu. Yelah, benda tu ada sbb ayah suka makan pedas masa mude2 ! sekarang pun masih lagi laa, tp da jarang sbb asal makan pedas je, msti sakit kt punggung. So, pada hr ni ayah amik keputusan untuk buang penderitaan tersebut XD =D -!  Lps solat subuh, kul 6.30 ktorang btolak dr rumah . HoHo ! Nak tau tak, the whole family pegi, kecual AIMAN jea. sbb dia ta mau eKot .. Waduh , kami plg awl ! haha ! nurse pun bru 3 je yg datang,. N then, waktu registration kan, adala mamat NEPAL 2 orang, hmm, die makan buah pinang je, itupun Nurse tu nk jerit2 kat dorang, SIAN dia..hmm =( tak patut~!!
Berpandukan kualiti kerja dorang yang ditampal dalam FRAME kt dinding ckp., diorang mengamalkan sikap penyayang..tp, ? hummh.. PENYAYANG la sangat.
Cume. mk sedara saya yg keje d ctu sbg doktor, BAIK tau ! lembut jea ! hehe~! =D
okayy.. , nah = ~~
awal gle ! haha =D
ayah la~ =)

Okay, nie tgh tgk2 gmba ngn Azam, kena candid pulak~~..~~
Dalam kul 9.45 ayah pun masuk ke dewan bedah. Siap lambai tangan kt ktorang lg. Haha ! Lps ayah masuk dewan bedah, Cmah, mama n nisah g skola sbb nk ambil pmr result Cmah . While waiting, saya bc novel dn azam tgk cter kartun , Org Nepal asyik tgk sy jea. Xpelah, asalkan die bahagia . Boring gile !
A few hours later ..
Mama , nisah n Cmah pun balik ..
n..
CONGRATULATIONS CMAH ! Alhamdulillah , die dapat straight As . Syukur sangat~!!
 Dalam kul 12 lebih ayah da hbis pmbedahan . 30 minit kmudian, kami msuk tgk ayah, cmah bawak slip tunjuk ayah, hmm. Nak tau, Ayah nangis sbb terharu . Lg2, sbb due2 anak die yg ambil exam penting dapat straight As. Azam,Upsr = 5 A . Cmah.PMR = 8A . Sy thun lepas pun sme jgk . Sbb terlalu bersyukur, ayah menitiskan air matanya. Alhamdulillah, aku bersyukur sangat kepada Allah yang maha pemurah lagi maha pengasihani. =)
Syukur ! ! !
Okey , nk tau tak, ada seorang budak yang sihat walafiat nie, teringin duk hospital kut , Mane taknye, mentang2la katil sebelah ayah kosong, die pun wat keje gile kat ctu . Nak tgk tak ? nah ~!!
mcm org tak betul kan ? tp itula hakikatnye .
Haha ! Aduii, okeyh , dalam kul 1 lebih , ktorang turun kafeteria tuk lunch dn akhirnye solat zuhur . Ble naik atas , tengok tv jp,kemudian ayah lang dan abang Irfan datang melawat ayah. Tq tau ! =D lps bbpe minit, kemudian,... zzzzzzzzz pada jam 3.50 sampai 4.30 . Haha ! ngntuk dan letih dong ~! =)
Bile bangun jea, ayah da siap da nak balik . Okay, ayah di discharge pada hari tu jugak ! alhamdulillah ! =D

OKEY. ITU JEA.. HEHE~ WASSAALAM =D

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

2 comments:

  1. eii.. pendek jugak die.. huhu.. same tinggi je dgn adik....

    ReplyDelete
  2. erk..haha ! kejam ! huhhh. tinggi sy 163cm..tp 2 org adik sy lbh tinggi drpd sy. :( . yang azam tu, bru tahun 6. blum msuk f1 lg da tinggi mcm tu. jelez !!

    emm. hehe. terima kasih tau comment . lainkali tulis name tau. hehe. sape nie??terima kasih tau !

    ReplyDelete