Dunia ibarat NERAKA bagi orang mukmin tetapi SYURGA bagi orang kafir

Friday, December 4, 2009

THE WEIRD STRANGER IN OLD TOWN -_-

Assalammualaikum kawan2 =D Skrg sy nk  crite mengenai pengalaman di Pekan jugak, tp bukan pasal bas dah..hehe, alhamdulillah kami dah boleh berdikari naik bas mcm biasa =) hehe~
Hahah! adui, that stranger makes us ( AFIQAH n I ) scared . Ceritanya bermula mcm nie :
Saya tak ingat la pulak dialogue die mcm mne , tp lbh kurang mcm nie la :
Waktu : 1.50 p.m
Stranger : Awak, yg RM5.95 tu smapai kul bpe eh? skrg ada lg ke?
hmm... mmg pelik ,terang2 nk kt kul 2 die leh tnye lg ada ke tak. Ktorang pun cakap ye je la.. Ada, smpai kul 3 p.m . Pastu kan die leh tnye lg mcm mana nk order. Ktorang ni , kalau benda hal kecik mcm tu, mmg tkkan layan, tp muke die punyela sian gilee!
Muka stranger tu blurr pulak, kalau tak tolong rasa diri ini kejam lak. Die pun mintak kami tolong orderkan untuk die pulek..adooii sabo jela! Tp kan, serious, blurr gila muka dia tuh, macam,, hehe [ Rusa masuk kampung] . Dia tu, percayakan sangat ngn kitorang, lepas bg RM10 , trus blah keluar sembang2 ngan sape ntah. Bile hmpir turn ktorang lbh kurang 5 mnit kmudian, mamat pelek tu masuk smula. Dah lah pakai cakap je umur ktorang 18 tahun . Ble ktorang cakap 16, punyela tejekut die.. die kate dah besar! huhhh.. takpe2 bleh diterima lagi sbb ramai yang berkata sebegitu pun. dimaafkan :-) Korang nk tau tak umur die berapa? namanya apa? hehehh.. umurnye 22, bernama Faizal.. Yang lawak waktu nieh, die tanyala nama saya siapa, saya pun cepat2 cakap yang nama saya dan dia ialah NURUL! hahah! NURUL jee! Pendekkan crite , die amikkan tempat duk kitorang ,. tp meja lain2 la,..sblh2! isyhh! ..
Wktu ktorang gilir2 nk bsuh tngn , die tanya number fon pulak,, tp saya cakap TAK DE HANDPHONE.. yang lawaknye die percaya! hahah! jahatnye saya ..
pastu die tanya sy nk knal lebih rapat leh tak, die tanya nk kluar ari sbtu ni leh tak?ahad?isnin? saya bg alasan mcm2, dn die terima..hahah..hmm..peliklah die tuhh..
Kemudian, sblm kami balik, dia ckp nk belanja kami makan di ctu hr rabu nie waktu yang sama.. Kami okey je, tp sian..1000 skali sian sbb, ktorang tipu je~~ hahah!! nnt die tunggu je kat ctu sorang2, sape yang nk gantikan kami silakanlah yea., dapat makan free lagi tuh..heheh~~ Faizal, faizal.. nasib engkau lah berkenalan dengan orang yang kau kata baik nieh.

Pastu die nk jgk number fon, kitorang pun bg la sumone punye .. hehehh~ nk tau sape pnye?? hahha! rahsia..kalau nk tau..., ikhtiarla sniri okeyy =P

Yang lawak nye, die tu asyik sangat sembang ngn kami, tp kami tak bpe layan pun, die nk cicah kentang die kat sos tp cicah kat dulang, hahah! merepek, pastu boleh ada lalat lg kat burger die =P .. tolonggla!
Yang agak memalukan, ramai mata yang memandang serong kat kami =(
malu jugak.. hmmmh .
PERINGATAN! JANGAN LAYAN ORANG YANG TIDAK DIKENALI. ANDA PASTI MENYESAL. ORANG SEKARANG BUKAN BOLEH DIPERCAYAKAN SANGAT!

okey..stakat tu saje.. Maaf dipinta yea sbb saya tahu apa yang saya tulis nie bosan, =) Sengaja saya mencoretkan kisah merepek nie disini, kerana bagi saya blog merupakan diari penting ringkas saya :) apa yang penting dlm khidupan sy, akan saya coretkan di sini.Pd saya, cerita pekan merupakan cerita sebagai kenangan hidup saya dan juga AFIQAH   ;-D
~~~~~~~~~~~~~~~wassalam~~~~~~~~~~~~~~~~

Okay tak? Kalau okay, tekanlah button 'LIKE' yea :) Terima kasih sudi membaca ^_^

2 comments:

  1. salam, hi awk!
    mama sy ada psn spya klau ada stranger yg tnye mcm2,
    buat x thu je kat dia.
    jgn lyn lgsg,
    sbb skrg bhya sgt3...
    tp kire ok la awk x wat msra dgn dia 2
    bkn ape,
    skrg kte mmg x blh pcye sgt kat org,
    lg2 yg wat muke blur mcm 2,
    hm.. :-)

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam sarah :)
    hai!
    a'ah,tulah pasal...
    lain kali mudah2an saya takkan layan lg dah!!!
    btul3, skrg mne leh pcaye sngat ..
    tq tau!! :D

    ReplyDelete